BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de Twitter'a erişim yasağı kalktı

Mahkemenin talebi üzerine, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili bazı içerikler nedeniyle sosyal medya siteleri Twitter ve YouTube'a erişim engellenmişti.

Abone ol

Türkiye'de Twitter'a getirilen yasak kaldırıldı.

Mahkemenin talebi üzerine, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili bazı içerikler nedeniyle sosyal medya siteleri Twitter ve YouTube'a erişim engellenmişti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması nedeniyle Facebook'a olan erişim engelinin kalktığını kaydetmişti.

Ardınan Twitter yasağı da kaldırıldı.

You Tube ile görüşmelerin sürdüğü bildiriliyor.

Anadolu Ajansı, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 3 Nisan 2015 tarihinde "Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmaya konu görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet sitelerinde erişimin engellenmesine" karar verdiğini bildirdi.

Erişimin engeline neden olan karar

Kararda Çağlayan'daki rehine krizi sonrası yayınlanan bazı haberlere erişimin engellenmesi, bunun mümkün olmadığı durumlarda tümüyle bazı internet sitelerine erişimin engellenmesi talep edildi.

"Kararın gereğinin yerine getirilmesi amacıyla doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderilmesine (karar verildi)."

"Kanunun 5651 sayılı yasanın 9/8 maddesi gereğince derhal, en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcısı tarafından yerine getirilmesine (karar verildi)."

Twitter, Türkiye'de siteye erişimin engellenmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, kullanıcılara en kısa sürede erişimi tekrar sağlamak için çalıştıklarını duyurdu.

Reuters haber ajansına konuşan Google sözcüsü de video paylaşım hizmetlerinin yeniden başlayabilmesi için çalıştıklarını söyledi.