BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Twitter ve Youtube'dan sonra Google bombası!

Savcı Kiraz'ın görüntüleri için erişime engellenen Twitter ve Youtube'dan sonra mahkeme bu kez de Google için yasak kararı verdi.

Abone ol

Mahkeme, arama motoru sonuçlarında Savcı Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili çıkan içerikler 4 saat içinde kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin engellenmesine karar verdi.

İnternet arama motoru Google'a erişimin engellenmesi talebi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan geldi. Talebi değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'la ilgili bazı görüntülerin kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin tamamen engellenmesine karar verdi. Savcılığın talebi doğrultusunda mahkemenin verdiği karar Youtube'u da kapsıyor. 

Mahkeme kararında, 'Savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin halen Google arama motorundaki yer sağlayıcı ile bu yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube internet sitesinde yer aldığı' belirtildi.

Karar uygulanmadığı takdirde erişimin 4 saat içinde engellenmesi bekleniyor.

"GOOGLE İÇERİK SAĞLAYICI DEĞİL" 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün ise mahkemenin kararını eleştirdi, böyle bir kararın teknik açıdan mümkün olmadığını söyledi. Google'un bu anlamda içerik sağlayıcı olmadığını, zaten mahkeme kararları olması halinde arama sonuçlarından ilgili yasadışı içeriklerin çıkarıldığını söyleyen Ergün, kararın bu açıdan teknik açıdan anlamsız olduğunu iddia etti.