BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de havası en kirli 10 şehir

Çevre ve Orman Bakanlığı Türkiye'de havası en kirli 10 ili belirledi. İlk sırada Iğdır var.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanlığı Türkiye’nin hava kalitesini ölçtü. İllerde 2009-2010 kış döneminde yönetmelikte belirlenen kükürtdioksit sınır değeri aşılmadıb Partikül madde hava kalitesi açısından ise sadece Iğdır'da sınır değerin üzerine çıkıldı.

”Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı Ölçüm Sonuçları'' dikkate alınarak, Türkiye'de 81 ilin geçen yıl ve 2009-2010 kış dönemi (ekim-mart) kükürtdioksit ve partikül madde açısından kirlilik durumu Temiz Hava Eylem Planı'nda değerlendirildi.

2009-2010 kış dönemi kükürtdioksit kirliliği açısından yeterli ölçüm yapılan iller sıralandığında, ölçüm sonuçlarının diğerlerine göre yüksek seyrettiği ilk on kentin sırasıyla Tekirdağ, Bitlis, Bolu, Muğla, Edirne, Kırıkkale, Aksaray, Amasya, Sivas ve Van olduğu belirlendi. Ancak bu dönemde Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği'nde belirtilen kükürtdioksit sınır değerinin aşılmadı.

Aynı dönem partikül madde hava kalitesi ölçüm değerleri açısından Iğdır'da yönetmelikte belirtilen sınır değer aşıldı. Partikül madde ölçüm sonuçlarının diğer illere göre yüksek seyrettiği ilk on il sırasıyla Iğdır, Karabük, Denizli, Çorum, Bolu, Batman, Kahramanmaraş, Siirt, Van ve Mardin oldu.