BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal ne demek istedi?

Deniz Baykal'dan ilginç CHP değerlendirmesi. Baykal bayramda parti yönetimine mesajlar yolladı.

Abone ol

"Bir CHP'li olarak partimden yerli yersiz şikayet etme noktasında olamam" dese de parti politikasıyla ilgili söylediği sözler siyaset dünyasında tartışılacak gibi.

"BORUSU ÖTENİN PEŞİNE BEN DE TAKILACAĞIM DİYE"

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, genel seçime gidilirken, Anayasa değişikliği için yapılan referandumda ifade edilen temel tezlere sahip çıkılması çağrısında bulundu. Baykal nasıl muhalefet yapılacağını anlattı:

"Neyin mücadelesini verdiğimizi çok iyi bilelim. Borusu ötenin peşine ben de takılacağım diyerek muhalefet yapamayız."

Partisinin Antalya il binasında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Deniz Baykal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve eski Genel Sekterer Önder Sav arasında ileri derecede bir kırgınlık olmadığını söyledi.

HERKESİN ÜSLUBU FARKLI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Ağaçlar budandıkça daha hızlı gelişir” dediği hatırlatılınca Deniz Baykal, “Ağaçlarla ilgili olarak budamanın yararlı olduğu doğrudur. Ortak bilgi, kurumların yenilenmesinin de yararlı olduğudur. Buradan bir tartışma zemini çıkmaz. Herkesin gerçekleri ifade üslubu var” dedi.

Referandumda 'hayır' diyenlerin daha önce söyledikleri gibi iftihar edeceklerini 'evet' diyenlerin ise pişman olacağını ve bir süre sonra ‘Ben oy vermedim’ diyeceğini savunan Baykal, “İkinci 12 Eylül Anayasası gelmiştir. Demokrasi darbe yemiştir. Basın susturulmuş, muhalefet etkisizleşkitirmiştir. Yargı, muhalefet odaklarına karşı acımasızca işletilmektedir. Böyle bir tablo var. Asıl mesele budur" diye konuştu.

Baykal, türbanla ilgili bir soruyu ise “soruna katkı olacağı’ gerekçesiyle yanıtlamayacağını söyledi.