BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte tartışılan o ziyaretin nedeni

Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu bunun nedenini bakın nasıl anlattı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Sosyalist Enternasyonal için gittiği Fransa'da Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın mezarlarını sanat ve kültüre katkıları nedeniyle ziyaret ettiğini söyledi.

Radikal gazetesinden Murat Yetkin'e konuşan Kılıçdaroğlu ziyaretin nedenini şöyle anlattı:

“Her ikisi de Türkiye’nin sanat ve kültür hayatına önemli katkıda bulunmuş isimler. Onların siyasi görüşlerine katılırsınız, katılmazsınız, ama kültür hayatına yaptıkları katkıyı görmeniz gerekir… Siyasetçilerin şunu da kabul etmesi gerekir. Sanatçılar, genel olarak topluma aykırı giden insanlardır. Öyle kabul etmek gerekir. Sanatçıların değeri, zamanla daha iyi anlaşılır… Her ikisinin de siyasi görüşlerine katılmıyor olabilirim, ama toplumun sanat kültür hayatına katkılarına saygı duyduğum için mezarlarını ziyaret edip birer buket çiçek bırakmak istedim. Siyasi duruşları nedeniyle değil, topluma sanat-kültür katkıları bakımından sahip çıkıyorum.”

GÜLTEN KAYA: ÇOK GEÇ KALDILAR

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya tarafından "Gecikmiş bir ziyaret" olarak değerlendirildi. Gülten Kaya, “Kılıçdaroğlu’nun benimle bir teması olmadı. Ziyaretini bende basından öğrendim. Ölüm yıldönümünde günün dörde üçünde Ahmet’in yanındaydım. Bu ziyareti hakkında ne düşünebilirim ki çok geç kaldılar. Bu ülkenin kendi evlatlarına sahip çıkması gerekirdi ki kimse sürgün edilmesin. Neticede Kılıçdaroğlu’nun ki şık ve insanı bir harekettir. Yaptığını çok doğru ve yerinde buluyorum. ama bütün bunlar daha erken yapılsaydı belki de Türkiye daha hızlı yol alırdı."