BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  MEDYA

Bu lafların hepsi Ertuğrul Özkök'e

Yazarlar hep siyasetçilerin kavgalarından söz eder ya... Bu sefer tersi olmuş... Star yazarı Babahan bayram mayram dinlemedi ağzına geleni saydı.

Abone ol

Ergun Babahan'la Ertuğrul Özkök'ün kavgası yeni değil. Her ikisi de genel yayın yönetmeniyken, Sabah ile Hürriyet arasında olmadık sebeplerden kavga çıkarıyor ve birbirlerine ağır suçlamalarda bulunuyorlardı.

Özkök-Babahan ikilisi kimi zaman barış imzalasa da, köşelerinden kavgaları yine de eksik olmuyor. Özellikle Babahan köşesinden sözünü hiç esirgemiyor. Star yazarı için bayram, seyran da farketmiyor.

Ama ne benzetme... Özkök'ün ne faşistliği kalmış, ne de Hitler'liği! Tabiri caizse, Babahan açmış ağzını yummuş gözünü.. Önce o meşhur sloganla vuruyor Hürriyet yazarını:

"(...) "Türkiye Türklerindir” sloganını Sedat Simavi’den yıllar sonra hayata geçirdi. Kürt hakkını savunana, Ermeni soykırımını gündeme getirene acımasızca saldırdı, manşetlerden hedef haline getirdi. Kürt Ahmet Kaya’yı da, Ermeni Hrant Dink’i de, onların tarihine sahip çıkan Orhan Pamuk’u da düşman ilan etti. "

YAZARLARI KULLANIYOR

Star yazarı Ergun Babahan'ın Özkök'ü çıldırtmaya yetecek yazısı bununla sınırlı değil.. Özkök'ün meslektaşlarını kullandığını iddia eden Babahan, bugüne kadar hep Ahmet Hakan için kullanılan o ifadeyi Özkök'e de mal ediyor:

"Başörtüsüne özgürlük getirecek değişikliği, “411 kaosa kalktı” diye iç savaş ilanına döndürdü, sonra utanmadan başörtüsü özgürlüğünü savundu. "Türkiye Türklerindir" sloganından dolayı Özkök'ü faşistlikle suçlayan Babahan; "O zaman “Türkiye Türklerindir” diyordu, bugün “Sahiller Beyaz Türklerindir” diyor. İkisi de faşist söylem." diye yüklendi.

HİTLER GİBİ, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENE HAYAT HAKKI TANIMIYOR

Babahan'a göre, Ertuğrul Özkök kendisi gibi düşünmeyen hiç kimseye hayat hakkı tanımıyor:

"Dün Ahmet Kaya, Orhan Pamuk, Hrant Dink’e hayat hakkı tanımıyordu, bugün kendisi gibi yaşamayan, giyinmeyen, tüketmeyene tanımamaya çalışıyor.

Alman Faşizmi ve Hitler, 1. Dünya Savaşı’ndaki yenilginin ardından ortaya çıkmıştı.

AK Parti’nin seçim zaferleri karşısında, İngiltere ve Fransa karşısındaki mağlubiyetin öfkesini duyan Hitler ve izleyicilerinin ruk haline sahip.

Hitler, “Aryan ırkı” diyordu, o “Beyaz Türk” diyor.

rdü, Ermeni’yi, Beyaz olmayanı “Öteki” hatta “düşman” ilan ediyor.

Öfkeyle toplumu parçalara bölüp içinden birbirne düşman unsurlar yaratma çabaları aynı.

(.....)

KÜRTLERİ ERMENİLERİ DÜŞMAN İLAN EDİYOR

İnsanları guruplara ayırarak bölücülük yapan bir kişiliğe sahip olarak olmakla suçladığı Ertuğrul Özkök'ü Hitler'e benzeten Babahan:

"Hitler, “Yahudileri” düşman ilan etmişti, o Kürtleri, Ermenileri, muhafazakarları düşman ilan ediyor.

Utangaç bir faşist bir hareketin öncüsü.

Ege kıyılarının ırkçı öfkesinin dışavuran yüzü.

Öfkeli Almanlar olmasa, Hitler olmazdı.

Öfkeli Türkler olduğu için Ertuğrul Özkök var.

Dili, söylemi onunki kadar zehirli ve bölücü.

Yüzde 42-yüzde 58 ayırımın sürekli gündeme getirip mağdur rolü oynamaya bayılıyor.

Babahan'ın yazısı böyle sürüp gidiyor. Özkök'ün bu yazıya nasıl cevap vereceği ise şimdiden merak ediliyor. İyisi mi sizi Babahan'ın yazısıyla başbaşa bırakmak...