BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,10
ALTIN 2.474,52
HABER /  GÜNCEL

Milli Takım gelecek için umut verdi

Türkiye A Milli Takımı Hollanda ile olan hazırlık maçında performans olarak ümit versede yakalanan net pozisyonları cömertce harcadı.

Abone ol

Hazırlık maçında Hollanda'ya konuk olan A Mili Takımımız, yepyeni kadrosuyla çıktığı ve iyi bir mücadele ortaya koyduğu maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.

Hiddink yönetiminde çıktığı EURO 2012 elemelerine iki galibiyetle başlayan, ancak son iki maçında da mağlup olan A Milli Takım, özel maçta Hollanda'ya da tek golle boyun eğdi. Ancak 9 oyuncunun ilk kez kadroda yer aldığı milli takım, gelecek için ışık verdi.
 
Maça iyi başlayan Ay Yıldızlılarımız, henüz 11. dakikada gole çok yaklaştı. Nuri'nin ara pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz, iki kişiden iyi sıyrılarak düzgün bir vuruş çıkardı. Ancak kaleci Stekelenburg son anda topu kornere çeldi. Milliler, daha sonra rakibin oyunu dengelemesini engelleyemedi. Büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda, her iki takım da gol bulmayı başaramadı. 
 
ANLAMSIZ MEŞALELER

Bu arada Amsterdam Arena'ya akın eden binlerce gurbetçi taraftar, Ay yıldızlı takıma maç boyunca destek verse de bazı seyirciler, sahaya attıkları meşalelerle maçın zaman zaman durmasına neden oldu. Hiçbir anlamı olmayan bu hareket sonra kaptan Hamit bir çok kez tribünelere giderek 'meşale atmayın' ricasından bulundu.
 
BİR HATA, BİR GOL 

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise ev sahibi Hollanda oldu. Önde baskı kuran Portakallar, millileri hataya zorlamak istedi ve istediğini de 51. dakikada aldı. İsmail'in, ceza sahamızın yakınlarında Maduro'ya topu kaptırmasıyla başlayan atakta top bir anda Huntelaar'la buluştu ve golcü oyuncu şık bir vuruşla Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi.
 
BU GOL NASIL KAÇAR!

İlerleyen dakikalarda baskısını artıran milliler, maçtaki en net gol pozisyonunu 75. dakikada yakaladı. Nuri'nin ortasında kalecicinin uzaklaştırmaya çalıştığı topa Sabri gelişine vurdu. Savunmaya çarpan bir anda Kazım'ın önünde kaldı, ancak Kazım bu pozisyonda zoru başardı ve topu boş kale yerine dışarı attı.

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca karşılaşma Hollanda'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.



İLK YARIDAN DAKİKALAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Hollanda karşısında Serdar, Umut, Burak gibi yeni isimlerin de yer aldığı milli takım, ilk dakikalarda rakibi karşısında etkili oldu. Burak ile mutlak bir pozisyonu değerlendiremeyen milliler, daha sonra rakibin oyunu dengelemesini engelleyemedi.

Büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda, her iki takım da gol bulmayı başaramadı.

MAÇIN İLK YARISI

11. dakikada Nuri'nin ara pasıyla ceza sahasına yaklaşan Burak, iki Hollandalı futbolcudan topu söktükten sonra, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Ancak kaleci Stekelenburg son anda topu kornere tokatladı.

30. dakikada Afellay'ın şutunda top az farkla direğin yanından auta gitti.

40. dakikada Sneijder'in ceza sahasından kullandığı serbest vuruşta üzerine falsolu gelen topu kaleci Volkan güçlükle yumrukladı. İkinci pozisyonda çaprazdan Huntelaar'ın vuruşunda Volkan, meşin yuvarlağa yatarak hakim oldu.

43. dakikada Van der Vaart sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta topu direkt kaleye gönderdi, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İkinci yarının henüz başlarında İsmail'in hatasından kalesinde golü gören (A) Milli Takım, daha sonra rakip kalede tehlikeler yaratmasına rağmen, bir türlü sonucu değiştiremedi.

Umut ve Kazım'ın ayağından mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremeyen milliler, Almanya ve Azerbaycan maçlarından sonra, Hollanda'ya da özel maçta 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

51. dakikada İsmail'in hatasında topu kapan Maduro, ceza sahası içindeki Huntelaar'a çıkardı, bu futbolcu Volkan'ın üzerinden topu filelere gönderdi: 1-0

57. dakikada Burak'ın ceza sahası dışından vuruşunda top kalecide kaldı.

61. dakikada Nuri'nin soldan kullandığı korner atışında Umut'un yakın mesafeden kafa vuruşunu, kaleci Stekelenburg kornere çeldi.

61. dakikada sağdan Hamit'in ortasında kafalardan seken topla kale alanı içinde buluşan Umut, uygun pozisyonda yakın mesafeden meşin yuvarlağı auta attı.

75. dakikada Hollanda savunmasının uzaklaştıramadığı topa Sabri'nin vuruşunda, rakip oyunculara çarpan meşin yuvarlak Kazım'ın önünde kaldı. Bu futbolcu boş kale yerine topu auta atınca mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

84. dakikada Huntelaar, ceza sahası içinde müsait pozisyonda topu kötü bir vuruşla yandan auta attı.

85. dakikada soldan Mehmet'in pasında soldan ceza sahasına giren Engin'in sert ortasında Gökhan'ın yakın mesafeden vuruşunda top üstten auta gitti.

88. dakikada Hollanda savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda, Engin kaleye yakın mesafede topa dokunamayınca kaleci meşin yuvarlağa hakim oldu.

Karşılaşma, ev sahibi Hollanda'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.