BIST 10.891
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.513,98
HABER /  GÜNCEL

Türkiye’de fuhuş trafiği arttı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İnsan Kaçakçılığı 2010 Raporu açıklandı. Raporda Türkiye'de önemli yer tutuyor.

Abone ol

 Raporda, “Türk hükümeti, insan kaçakçılığının önlenmesi için asgari standartlara tam olarak uymuyor. Ancak bunu yapmak için önemli çaba harcıyor” denildi.

Raporda, “Türkiye’de kurulan “157” insan kaçakçılığıyla mücadele telefon hattına en fazla başvuru, kaçakçılık kurbanlarının ‘müşterilerinden’ geliyor” denildi.

400 sayfalık raporun Türkiye bölümünde, Türkiye’nin, fuhuşa zorlanma ve zorla çalıştırılmanın da dahil olduğu insan kaçakçılığına maruz kalan kadın ve çocuklar için varış yeri ve transit ülke konumunda olduğu belirtildi. 2009 yılında Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan’dan fuhuşa zorlanan kadınların sayısında artış gözlendiği kaydedildi.

Devlet tutarsız

Raporda, devletin, insan kaçakçılığı mağdurlarına kritik hizmetler sunan bağımsız kuruluşlara fon sağlamadaki eksikliği ve mağdurların saptamasına yönelik işlemlerin tutarsız biçimde uygulamasının, Türkiye’nin, zorla çalıştırılanlar başta olmak üzere, mağdurlara tutarlı ve kapsamlı koruma hizmetleri sunma yeteneğini etkilemeye devam ettiği belirtildi.