BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.399,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çaresiz çiftin imdat çığlığı!

Mersin'de 17 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yüksel Erişkin ve hasta olan eşi Şuayip Erişkin'den imdat çığlığı.

Abone ol

Mersin'de 17 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yüksel Erişkin ve hasta olan eşi Şuayip Erişkin, kiralarını ödemeyince evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Çaresiz olduklarını belirten Yüksel Erişkin, "Hayırseverlere yalvarıyorum, ne olur başımızı sokabileceğimiz bir ev bulsunlar bize" dedi.

Yaklaşık 17 yıl önce eşiyle birlikte caddede yürürken aniden üzerlerine gelen aracın altında kalıp ağır yaralanarak komaya giren Yüksel Erişkin, 1 yıl tedavi gördüğü hastanede yeniden hayata tutundu.

Ancak kaza sonrasında yürüme yeteneğini kaybeden Yüksel Erişkin, hasta eşiyle baraka tipi bir evde zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Yaşadıkları kazanın tüm hayatlarını değiştirdiğini anlatan 57 yaşındaki Yüksel Erişkin, ayakta duramadığı gibi yürüme yeteneğini de tamamen kaybettiğini, bunun yanında sol elini de kullanamadığını anlattı.

Dizlerinin üzerinde güçlükle hareket edebilen ve akülü tekerlekli sandalyeye mahkum olan Erişkin, "Yaşadıklarımız kolay değildi ama biz birbirimize kenetlenerek bunu aşmaya çalıştık. Bugüne kadar komşuların yanı sıra hayırseverlerin yardımı, resmi kurumların da desteğiyle yaşamaya çalıştık.

Eşim ve ben hastayız ve hiçbir şey yapamıyoruz. Bazen 3-4 gün boyunca aç kaldığımız günler bile oldu. Yaşadıklarıma bağlı olarak böbreklerimde sorun çıktı, damar rahatsızlığı yaşıyorum" dedi.

Hiçbir gelirleri olmadığı gibi yeşil karttan başka sosyal güvencelerinin de olmadığını belirten Erişkin, şimdi de evden atılma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını kaydetti. Erişkin, "Ne çalacak bir kapımız ne de sığınacak kimsemiz yok. Çok çaresiziz ve ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Bu zaten yıkılacak gibi duruyor. Fare, haşere ne ararsanız var, adeta hayvanat bahçesi gibi bir evde yaşıyoruz. Her türlü böcek var burada. Evin rutubetli olması da bizim sağlığımızı olumsuz etkileyen bir diğer faktör.

Sokakta kalacağız. Hayırsever ve duyarlı insanlardan destek bekliyorum. Yalvarıyorum bize başımızı sokabileceğimiz bir ev bulmalarını istiyorum" diye konuştu.

Barbaros Mahallesi'ndeki evde Ekim ayından bu yana kirada oturduklarını anlatan Şuayip Erişkin (60) ise, evin 2 aylık kirasını Yenişehir Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın verdiği maddi destekle karşıladıklarını ancak bu desteğin de sürekliliğinin olmadığını anlattı.

Devletten yardım alabilmek için ilgili tüm kurum ve kuruluşların kapısını çaldıklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten Erişkin, "Biz aylardır elektrik ve su faturasını ödeyemediğimiz gibi
kira parasını da veremiyoruz.

Geçen ev sahibi geldi ve kirayı ödeyemediğimiz için bize evi boşaltmamız için ay sonuna kadar süre verdi. Bizi sokağa atmakla tehdit etti. Eşim ve ben hastayız. Bizim kendimizden başka hiç kimsemiz, bir bardak su verenimiz dahi yok. Biz nereye gidelim? Bu saatten ve bu yaştan sonra sokakta mı yaşayalım?" şeklinde konuştu.