BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  MEDYA

Türkiye'de eşi görülmemiş büyük kriz

İstanbul'da savcılık ve polis bir kez daha karşı karşıya geldi.

Abone ol

Türkiye, yargı ile kolluk kuvvetleri arasında tarihin en büyük krizini yaşıyor. İddialara göre 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu gölgede bırakacak yeni bir operasyon için savcılık talimat verdi; ancak polis emri yerine getirmedi. İşte yargı ile kolluk kuvvetleri arasında büyük krizi neden olan o büyük soruşturmayla ilgili çarpıcı iddia;

Türkiye, alışık olmadığı bir krizle karşı karşıya. CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CNN Türk'te katıldığı programda Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplarken,  krizle ilgili "öngörülmesi çok güç, polis açık suç işliyor" değerlendirmesi yaptı.

İDDİALAR ÇOK VAHİM

Kanal D haber ise soruşturmayla ilgili Ankara'yı da karıştıran çok önemli iddialar ortaya atıldı. Kanal D muhabiri İhsan Yıldız, yeni hazırlanan soruşturma dosyasının 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını gölgede bırakacak iddialar bulunduğunu söyledi. 

KARA PARA, RÜŞVET VE İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA

İddialara göre hazırlanan yeni soruşturma dosyasında kara para, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları bulunuyor. 2012 yılının Mart ayında başlayan soruşturmada, 28 büyük ihalede 100 milyar dolar kamunun zarara uğratıldığı iddiaları yer alıyor. 

BAŞBAKANLIK DAHİL ÇOK SAYIDA KURUM VAR

Soruşturmada, Başbakanlık'ta dahil çok sayıda kurum hakkında çok ciddi iddialar bulunuyor. Yine aynı soruşturmada, ilgili bakanlıklarda onlarca kişi aylarca takip edildiği iddia ediliyor.

KİMLER VAR?

Soruşturmada yine bazı bakan çocukları ile ünlü işadamları şüpheli durumda. Yasin El Kadı'da dahil çok sayıda ünlü ismin de yer aldığı belirtilen soruşturma dosyasında bazı HES inşaatları ile bazı işadamlarının yürüttüğü ihaleler yer alıyor.