BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD ve Kanada'da elektrik kesintileri

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusu ve Kanada'nın güneydoğusunda geçen hafta sonu yaşanan buz fırtınasının ardından elektrik kesintisi devam ediyor.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusu ve Kanada'nın güneydoğusunda geçen hafta sonu yaşanan buz fırtınasının ardından elektrik kesintisi devam ediyor.

Tamir ekipleri aralıksız çalışsa da Cumartesi gününe kadar bazı evlere elektrik sağlanmama ihtimali olduğunu açıkladı.

Kanada'nın Ontario eyaleti yetkilileri, ülkenin en büyük şehri Toronto'da Noel gününde 72 bin kişiye elektrik sağlanamadığını açıkladı.

Bölgede 27 kişinin ölümü de buz fırtınasına bağlanıyor.

Kişilerin çoğu dondurucu soğuklarda ısınmak için kullandıkları jeneratörler, kömürlü sobalar ve diğer aletlerden çıkan karbon monoksitten zehirlenerek öldü.

Toronto Belediye Başkanı Rob Ford hafta başında yaptığı bir konuşmada "Isınmak istediklerini anlıyorum ama bunu yapamazsınız. Bu ölümcül." demişti.

Diğer ölümlereyse trafik kazaları sebep oldu.

Kanada'nın New Brunswick, Quebec, ve Nova Scotia eyaletlerinin bazı kısımlarına da elektrik sağlanamıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeyse Maine eyaletiyle Michigan eyaleti arasındaki bölge soğuk hava dalgasından olumsuz etkilendi.

Toronto ve Montreal, ve Ottawa ve New York arasında ulaşım sağlanamıyor.

Kanada devlet meteoroloji kurumundan meteorolog David Phillips, hava sıcaklığının donma seviyesinin altında kalmasından dolayı buzun çözülmeyeceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Phillips "Buz doğal yollardan çözülmüyor. İnsanlar ancak çaba ve uğraşılarıyla Kanada'nın doğusunu kaplayan buz tabakasından kurtulabilecek." dedi.