BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de El Kaide üssü var mı?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye’de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır." dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye'de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu" yönünde basında yer alan iddiaları yalanladı.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Bilgiç, "Türkiye’de El-Kaide terör örgütüne bağlı üslerin bulunduğu yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir durum sözkonusu olamaz" dedi.

Türkiye'nin geçmişte El-Kaide terör örgütünün saldırılarına maruz kalmış bir ülke olduğunu ve halen de bu gruplar tarafından tehdit edildiğini belirten Bilgiç, "Suriye’deki kriz nedeniyle zaman içinde bu grubun ideolojisinden esinlenen bazı gruplar bölgede varlıklarını pekiştirmişlerdir. Bu grupların faaliyetleri, Türkiye’nin güvenliği açısından da tehdit oluşturmaktadır" diye konuştu.

Bilgiç, "Suriye’deki bu durumdan faydalanan bu gruplara karşı Türkiye, etkin bir biçimde mücadele etmekte ve bu konuda uluslararası toplumla gerekli işbirliğini yapmaktadır. Türkiye ayrıca BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde El-Kaide ve El-Kaide ile iltisaklı kişi ve gruplara ilişkin yükümlülüklerini hassasiyetle yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.