BIST 10.609
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,95
HABER /  POLİTİKA

Türkiye tarihinde bir ilk

İlk kez Çankaya Köşk'ünde zamanında devir teslim gerçekleşmedi. Sezer görevine devam ediyor...

Abone ol

Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanıyor. İlk kez Çankaya Köşk'ünde zamanında devir teslim gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresinin bitimi olan 16 Mayıs'a kadar yeni cumhurbaşkanı seçilemediği için makamında kalacak.

Yeni cumhurbaşkanı genel seçimlerden sonra yeni parlamento tarafından seçilecek, ozamana kadar da Sezer görevinin başında olacak.

SEZER Mİ ARINÇ MI?

Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararının ardından yeni Cumhurbaşkanının 16 Mayıs’a kadar seçilemeyeceğinin ortaya çıkmasıyla “Sezer mi devam eder, Arınç mı vekalet eder" tartışması başlamıştı. Anayasa’nın 102’nci maddesinin gerekçesi, mevcut Cumhurbaşkanının devam edeceği hükmüyle tartışmayı sonuçlandırdı. Ancak, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin devam etmesi nedeniyle bu konudaki belirsizlik bugüne kadar sürdü...

TBMM Genel Kurul’unda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün 11’inci Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğine ilişkin dilekçenin okunmasıyla cumhurbaşkanlığı seçim süreci resmen sona erdi ve böylece tartışmalara son nokta koyulmuş oldu.