BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  DÜNYA

Cheney Talabani ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Cheney, sürpriz ziyarette bulunduğu Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Talabani ile görüştü.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, sürpriz ziyarette bulunduğu Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü.

Cheney ve El Maliki, görüşmeden sonra gazetecilere yaptıkları açıklamada, ülkede şiddetin azaltılması yolundaki sorunları ele aldıklarını belirtirlerken, her iki ülke yönetimlerinin konuya çözüm bulunması için çalışmayı sürdürme sözü verdikleri bildirildi.

El Maliki, ABD Başkan Yardımcısı ile görüşmesinin, hem güvenlik hem de iç siyasetteki sorunlar konusundaki çabalarını destekleyecek uygulanabilir adımların temelini attığını söyledi.

Devlet Başkanı Celal Talabani, yardımcıları ve diğer siyasetçilerle de bir araya gelen Cheney, Amerikalı ordu komutanı General David Petraeus ve ABD’nin yeni Bağdat büyükelçisi Ryan Crocker ile görüşmesinden önce, "Çok şey oluyor. Çok önemli bir dönem. Konuşacak çok şey var" açıklamasını yaptı.

Cheney, bir haftalık Ortadoğu ziyareti çerçevesinde sürpriz ziyarette bulunduğu Irak’tan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçecek.

ABD Başkan Yardımcısı, Aralık 2005’de de Irak’ı ziyaret etmişti.