BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Suriye'den sonra Irak'a da giriyor! Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Türkiye Suriye'den sonra Irak'a da sınır ötesi operasyona hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak'a operasyon yapılabileceğin sinyalini verdi. Çavuşoğlu Bağdat yönetimiyle anlaşmaya varıldığını ve Irak'a sınır ötesi operasyon yapılacağını söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Afrin operasyonuyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Avusturya'da gazetecilere konuştu.

Çavuşoğlu, Suriye sınırındaki terör gruplarına yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nın Mayıs ayı itibariyle sona erebileceğini söyledi. 

Çavuşoğlu Bağdat yönetimiyle görüş birliğine varıldığını ve 12 Mayıs'ta yapılacak Irak seçimlerinden sonra Irak'ta sınır ötesi operasyonun olacağını açıkladı.

AKAR IRAK'A GİTMİŞTİ: Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, geçtiğimiz hafta Bağdat'a gitmiş, mevkidaşıyla istişarelerde bulunmuştu.

IRAK HÜKÜMETİYLE BİRLİKTE PKK'YA OPERASYON

Viyana'da bulunan Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi: Bakan, Irak'ta da operasyon olacağını söyledi. Seçimlerden sonra sınır ötesi operasyon. Ve bu Bağdat merkezi hükümetiyle yapılacak. O dağlardan PKK temizlenecek. Zira PKK terör örgütünün Kerkük'ün içine kadar girdikleri devlet değerlendiriyor. Ve Irak devletiyle beraber yapılması konusunda, İbadi yönetmiyle. Ama Türkiye'nin tahminleri İbadi yönetiminin devam edeceği yönünde. 

IRAK ÜLKESİNİ TERÖRDEN TEMİZLEMEK İSTİYOR

Irak da ülkesini tüm teröristlerden temizlemek istiyor. Bu IKBY için de tehdit oluşturuyor. Mayıs ayında hem Suriye ve Irak'ta operasyon yapabilecek askeri kapasitede olduğunu hatırlatalım. Fakat bu değerlendirme, Irak seçimlerinin tarihi ve zamanlaması da düşünülecek olursa, Türkiye'nin zeytin dalı operasyonunun Mayıs ayına kadar bitirebileceğine dair bir değerlendirme.

SALİH MÜSLİM İÇİN İSVEÇ'E NOTA

Terörist ele başlarından Almanya'dan sonra İsveç'e geçtiğini ve Bakan Çavuşoğlu'nun Berlin'e gelmeden bir gün önce Stockholm'e geçtiğini hatırlatalım. Türkiye, bir nota ile geçici tutuklama talebini İsveç'e iletti.