BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de köşeye sıkışan PKK'dan büyük şok!

AFRİN 'de sıkışınca panikleyen terör örgütü PKK'nın Türkiye’ye desteğini açıklayan aşiretlerin ileri gelenlerini rehin aldığı iddia edildi.

Abone ol

TSK ve ÖSO’nun Zeytin Dalı Harekâtı’nda 48 günde 750 kilometrelik alanın teröristlerden temizlemesi, yaklaşık 3 bin teröristin etkisiz hale getirilmesi örgütün paniğini artırdı. YPG/PKK, Afrin şehir merkezindeki sivil halk üzerindeki baskısını üst seviyeye çıkardı.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, örgüt Afrin’de aşiret liderleri ve ileri gelen aileleri rehin alıyor ya da gözaltında tutuyor. Sivillerin çıkışına izin vermiyor.Terör örgütünün sivillerle destekleyeceği sert bir meskun mahal çatışmasına hazırlandığı tespiti yapılıyor.

TERÖRİSTLERİ GEÇİŞLERİ SÜRÜYOR: Bir yandan da Menbiç’ten Afrin’e sivil görünümlü teröristlerin geçişleri sürüyor. Silahlı araç geçişiyle hareket etmeleri durumunda TSK’nın kendilerini vuracağını bildikleri için sivillerin arasına karışan teröristlerin, Afrin’e bu yolla girdikleri belirtildi.

MESKUN MAHAL ÇATIŞMALARI BAŞLADI

Esad'ın milis yapılanmasının da Afrin’e farklı noktalardan ve siviller arasında giriş yapmayı sürdürdüğü kaydedildi. Dün Türk jetlerinin vurduğu Cinderes’te ise kasabanın merkezine doğru meskun mahal çatışmaları başladı.

TERÖR KAMPINA GİRİLDİ

Afrin’in kuzey doğusunda ise Esad milislerinin girmeye çalıştığı Kafr Jana köyü teröristlerden temizlendi, Buradaki terör kampına girildi. Ayrıca dün Meydanköy Barajı ile Cinderes’e hakim stratejik bir tepede kontrol sağlandı. Afrin merkezinin anlık olarak takip edildiği ve teröristlerin hendek kazdığı öğrenildi.

Afrin'de bundan sonra ne olur? Süleyman Özışık yazdı

Afrin'deki hain pusu işte böyle vuruldu