BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,57
ALTIN 2.385,27
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sınırı kan gölüne döndü çok sayıda ölü var

TÜRKİYE sınırındaki Atme çadır kentinden gelen son dakika haberlere göre bombalı saldırısı düzenlendi. ÖSO 'nun nöbet değişiminde olan saldırıda çok sayıda ölü var.

Abone ol

SURİYE'nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kenti kan gölüne döndü. Gelen son dakika haberlere göre Özgür Suriye Ordusu'nun nöbet değişimi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Kanlı saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğü haber veriliyor.

Atme çadır kenti içinde düzenlenen bombalı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Saldırının yapıldığı Atme kendi Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında yer alıyor. 

Bombalı saldırı çadır kentinde, sivillerin güvenliğini sağlayan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin nöbet değişimi sırasında, meydana geldi. 

İNTİHAR EYLEMCİSİ BOMBALARI PATLATTI

AA muhabirinin çadır kentten telefonla bilgi aldığı görgü tanıkları, saldırıyı yerleşke içerisinde ÖSO'nun nöbet noktasına sokulan bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlatarak gerçekleştirdiğini anlattı. 

20'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

Görgü tanıkları, ilk belirlemelere göre 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca yaralı bulunduğunu ve ölü sayının artmasından endişe duyulduğunu bildirdi.  

Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların büyük bölümünün ÖSO mensupları olduğu öğrenildi.

Saldırıyı, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan terör örgütü DAEŞ üstlendi.

KURTULMUŞ : İNSANLIK DIŞI BİR SALDIRI

Çadır kente yönelik intihar saldırısıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

- "(Atme çadır kentindeki patlama) Mülteci kampına yapılan bir saldırıysa bu gerçekten insanlık dışı bir saldırıdır. Oradaki insanlar zaten evlerinden barklarından, normal hayatlarından uzaklaştırılmış insanlardır. Geleceği çalınmış insanlardır. Oraya bir saldırı düzenlemiş ya da herhangi bir şekilde oraya bir bombalama olmuşsa bunu yapanlar insanlık dışı bir suç işlemişlerdir ve insanlığa karşı suç işlemişlerdir"