BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.387,61
HABER /  GÜNCEL

Türkiye şehitlerine yürüdü

Sarıkamış'ta 93 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik anılıyor

Abone ol

Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 93 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik ilçede düzenlenen törenlerle anılmaya başladı.

Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 93 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik ilçede düzenlenen törenlerle anılmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki patlamadan dolayı son anda değişiklik yaparak iptal ettiği Sarıkamış programına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldı.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 90 yıl önce ölüme sebebiyet veren tabiat ortamının artık akıllı bir şekilde berekete dönüştürülmesini temenni ettiğini kaydederek, "Bu kadar acı bu millete yeter. Bundan sonra artık güzel günler bizi bekliyor. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, "Tarih bir ibret ilmidir. Tarihteki acıları bugüne taşımak için tarih öğrenilmez. Tarihteki hatalara bugün düşmemek ve tarihteki yanılgıları tekrarlamamak için tarih öğrenilir. Allah bize bir daha şehit verdirmesin." diye konuştu.

Bakan Çelik, Enver Paşa'nın Sarıkamış Harekâtı'nda önemli rolünün olduğunu vurgulayarak, Enver Paşa'nın bir vatan haini olmadığının altını çizdi.