BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türkiye mültecileri Avrupaya salacak! Flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'deki mülteciler için AB ile imzalanan anlaşmanın iptal edilebileceğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu resti çekti.

Abone ol

Almanya ve Hollanda ile yaşanan siyasi krizin ardından Türkiye yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bakanlar Kurulu'nun Hollanda'ya ilişkin yaptırımlarla ilgili kararın ardından bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu, 24 TV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Hollanda ile yaşanan kriz öncesi muhatabıyla görüştüğünü; ancak sosyal medyadan ziyaret talebiyle ilgili verilen cevabı gördüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Hollanda Başbakanı dürüst bir adam değil, ben onu adam zannediyordum ama adam değil, siyasetçi önce dürüst olacak.
Biz medeni bir ülkeyiz. Onlar gibi faşist bir yönetim yok bizde." diye konuştu. İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

VUR EMRİ İDDİALARI

Oradan kraldan çok kralcı Müslüman bir belediye başkanı var ona insan ve Müslüman demeye zorlanıyoruz ama o böyle bir talimatlar vermiş. 

YAPTIRIMLARIN DEVAMI GELECEK

Yaptırımların devamı gelecek. Neler olacağı konusunu Bakanlar Kurulu'nda ve Cumhurbaşkanımız ile değerlendirip ona göre adım atarız ama devamı gelecek. Beni arayamaz şu anda oy kaybeder korkusu var şu anda.

AB ÇATIRDAMAYA BAŞLADI

AB çatırdamaya başladı, İngiltere ayrılmaya çalışıyor bu şekilde AB'nin ayakta duracağını zannediyorlar yanılıyorlar. AB'yi kuran değerleri koruyarak ayakta durabilirler bu şekilde duramazlar.

GÖÇ ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRİYORUZ

Geri kabul anlaşması zaten tamamen iptal edeceğiz. Onlar bizi vize konusunda oyaladılar da oyaladılar. Geri kabul anlaşmasını uygulamıyoruz göç anlaşmasını da değerlendiriyoruz. Şartlar bir an önce yerine gelmezse onu da uygulamaya koyacağız. Avrupa'nın bugün görülebilen en büyük kabusu artan ırkçılık, radikal partilerin had safhaya çıkması asıl kabus budur bunun bedelini de yakında Avrupa'nın kendisi ve halkları yaşayacak. Avrupa'yı felakete götürüyorlar. Esas kabus bu.

GERİ KABUL ANLAŞMASINI İPTALE GİDEBİLİRİZ

Geri kabul anlaşması zaten tamamen iptal edeceğiz. Onlar bizi vize konusunda oyaladılar da oyaladılar. Geri kabul anlaşmasını uygulamıyoruz göç anlaşmasını da değerlendiriyoruz. Şartlar bir an önce yerine gelmezse onu da uygulamaya koyacağız. Avrupa'nın bugün görülebilen en büyük kabusu artan ırkçılık, radikal partilerin had safhaya çıkması asıl kabus budur bunun bedelini de yakında Avrupa'nın kendisi ve halkları yaşayacak. Avrupa'yı felakete götürüyorlar. Esas kabus bu. Biz Avrupa'nın her zaman istikrarlı güvenli olmasını isteriz.

AB böyle giderse zaten dağılacak. Artık AB bu anlayışla zorlamalarla sürdüremez. Küçülür 3-5 ülke kalır ama böyle olmaz."