BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hollanda'nın iç işlerine karışmaksa karışıyorum

Fatma Betül Sayan Kaya'nın korumalarına ateş açma izni veren Rotterdam Belediye Başkanı Abutalip'e böyle tepki gösterdi.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk korumalara ateş açma izni veren Rotterdam Belediye Başkanı'nı istifaya çağırarak, "Sen önce haddini, ne konuştuğunu bil ve şunu söylüyorum, bir an önce istifa et. Hollanda'nın iç işlerine karışmaksa karışıyorum. İstifa etmek zorunda" dedi.

Kılıç, Yalova'da, AK Parti Altınova İlçe Başkanlığınca Altınova Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen "Geç Kürsü" adlı programda Hollanda’da ile yaşanan krize değindi.

Hollanda yönetimi sert dille eleştiren Kılıç, "Hollanda Başbakanı Rutte, senle Wilders arasında ne fark kaldı. Kendi başkonsolosluğuna gitmeye çalışan bir bakanı sokağın ortasında durdurdun" dedi. 

Kılıç, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip'in silah kullanma izni verdiğini hatırlatarak, 'Sen ne diyorsun ya. Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Sen önce haddini, ne konuştuğunu bil ve şunu söylüyorum, bir an önce istifa et. Hollanda'nın iç işlerine karışmaksa karışıyorum. İstifa etmek zorunda. Sen geleceksin ülkende bunlar yabancı bir bakana, vatandaşa da yapmaman lazım, bir ülkenin yöneticisine bir de marifetmiş gibi söylüyor, silah kullanma yetkisi vermiş. Sen seçildiğin millete hizmet etmek için bulunmuyorsun." ifadesini kullandı.

Kılıç, daha sonra Çiftlikköy Belediye Düğün Salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.