BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den hükümetin AB'ye mülteci restine eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AB ile yapılan mülteci anlaşmasının iptalinin sinyalini veren hükümeti eleştirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den hükümete "mülteci anlaşmasını silah olarak kullanmayın" uyarısı geldi.

Son günlerde hükümetin bakanlarından AB ile yapılan göçmen anlaşmasının gözden geçirilmesi gerektiği yönünde birbiri ardına açıklamalar geliyor.

Anlaşmanın gereklerinin yerine getirilmediğini düşünen iktidar partisinin mülteci restine, MHP'den destek yerine eleştiri geldi. Hürriyet gazetesine konuşan Bahçeli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

SİLAH OLARAK KULLANMAK DOĞRU DEĞİL

"Sabırlı olmak lazım. Türkiye’ye sığınmacı olarak gelmiş olanları Avrupa’ya karşı bir başka silah olarak kullanmak doğru değildir. Silahtan kaçanları siz daha sessiz bir silah haline dönüştürüp, diplomatik kılıfla bir başka yerde kullanamazsınız. Bu da insani değil."

SOĞUKKANLILIKLA TAKİP EDİLMESİ GEREKEN BİR KONU

Almanya ve Hollanda ile yaşanan krize değinen Bahçeli, bu ülkelerde yaşayan Türklere dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sabır ve soğukkanlılıkla takip edilmesi gereken bir konu. 53 yılı aşan bir süre AB üyesi olmak Türkiye’nin temel tercihi olmuştur. AB’ye tam üyelik yolunda samimi bir yolculuk yaparken, Avrupa sürekli engel teşkil etmiştir. Bu konu sürüncemede bırakılmıştır. Avrupa’da yaşayan bir vatandaş topluluğumuz oluşmuştur. İnsanlarımız Avrupa’da kalmayı, vatandaşlık hakkını kullanmayı tercih ediyor ama Türk vatandaşlığından da çıkartılmasına rıza göstermiyor. Orada vatandaşlık hakkını elde edenler, o ülkenin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmuştur. Şu an 144 Türk soylu milletvekili var orada. Böyle bir ilişkinin çok yoğunlaştığı bir ortamda başta Almanya arkasından Hollanda ve Fransa, Belçika ve Danimarka’nın Türkiye’ye karşı bir tavır içerisine girmelerinin sebebi iyi araştırılmalıdır."

Türkiye mültecileri Avrupaya salacak! Flaş açıklama

Bakan Çelik'ten Avrupa'nın paçasını tutuşturan açıklama