BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye gözaltı depremi yaşıyor

Tün dünya Türkiye'deki gelişmeleri can kulağıyla takip ediyor. Yabancı ajansların bir çoğu haberi "acil" koduyla iletti!

Abone ol

Dünyanın önde gelen haber ajansları, Türkiye'deki Ergenekon soruşturmalarını yakından takip ediyor. Ajanslar haberleri "acil" koduyla geçerken, operasyonun zamanına vurgu yapılıyor.

AP, Reuters, AFP gibi önde gelen haber ajansları Ergenekon gözaltılarını "acil" koduyla dünyaya duyurdu. AP AKP'nin ateşli muhaliflerinin gözlatına alındığını kaydederken, Reuters ve AFP, operasyonun AKP'ye açılan kapatma davasında ilk oturuma saatler kala gerçekleştiğini yazdı.

Uluslararası haber ajansları, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Ankara ve İstanbul'da dün sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen gözaltıları abonelerine "acil" koduyla yayımladıkları haberlerle duyurdu. Haber ajansları gözaltıların, AKP hakkında açılan kapatma davasının ilk oturumunun görülmesine saatler kala gerçekleştiğine dikkat çekti.

Associated Press (AP):
Sabaha karşı gerçekleştirilen "çete tutuklamaları", iktidardaki dindar Müslümanlar ve arkasına ordunun desteğini alan laikler arasında siyasi tansiyonun üst düzeye çıktığı bir dönemde gerçekleşti. Gözaltına alınanların bir çoğu, hakkında kapatma davası açılan iktidar partisi AKP'nin ateşli muhalifleri olarak biliniyor. Haziran 2007'de başlatılan soruşturmanın hedef aldığı ve hükümeti devirmek isteyen aşırı milliyetçilerin oluşturduğu iddia edilen "Ergenekon" örgütünün cinayet listesinin başında Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un olduğu ileri sürülüyor.

Reuters:
Hükümete karşı bir darbe düzenlemek isteyen, karanlık aşırı milliyetçi ve laiklerden oluşan örgüt Ergenekon'a karşı açılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen gözaltılar, AKP hakkında açılan kapatma davasının ilk oturumunun görülmesine sadece saatler kala gerçekleşti.

Fransız Haber Ajansı (AFP):
Türk polisi, "hükümete karşı karanlık bir örgüte" karşı yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişiyi tutukladı. AKP'nin kapatma davasının ilk oturumundan bir kaç saat öncesine gelen tutuklamaların, siyasi cinayetler tasarlayan aşırı milliyetçi bir örgüt aleyhine sürdürülen bir soruşturmanın parçası olduğu kaydedildi.