BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bir yıldır beklenen iddianame

Operasyon bir yıldır sürüyordu. En fazla eleştiri iddianame konusunda oldu. İddianame bu hafta sonuna kadar geliyor.

Abone ol Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ve fünyelerin ele geçilmesi sonrası başlatılan "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin iddianamenin bitme aşamasına geldiği, hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği bildirildi.

Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Beşiktaş Adliyesi’nde görev yapan İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından bir yılı aşkın süredir devam eden soruşturma tamamlanma aşamasına geldi.

Söz konusu soruşturma ile ilgili iddianamenin şu an itibariyle görevliler tarafından yargı organlarınca kullanılan bilgisayar sistemi olan UYAP’a kaydedildiği öğrenildi.

İddianamenin, bu işlemin bitmesinin ardından hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği kaydedildi.
Soruşturma çerçevesinde bugün gözaltına alınan kişilere ilişkin daha sonra gerek görülürse ek iddianeme hazırlanabileceği belirtildi.

49 KİŞİ TUTUKLU
Ümraniye’de Çakmak Mahallesindeki bir gecekonduda, 12 Haziran 2007’de ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ile fünyelerle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda, 16 Haziran 2007’de ilk olarak emekli Astsubay Oktay Yıldırım ve gecekondu sahibi Mehmet Demirtaş, 19 Haziran 2007’de de emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk tutuklanmıştı.

Bu kişiler dışında emekli tümgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partinin genel sekreteri Nusret Senem, Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli binbaşı Fikret Emek, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın sözcüsü Sevgi Erenerol, "Susurluk hükümlüsü" Sami Hoştan, Dç. Dr. Ümit Sayın ve Doç. Dr. Emin Gürses’in de yer aldığı 45 kişi daha tutuklanmıştı.
Olayla ilgili gözaltına alınan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemeden, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk da savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılar, ayrıca Sedat Peker, Kürşat Yılmaz, Yaşar Öz, Semih Tufan Gülaltay, "Danıştay Davası" sanıklarından Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’ın da bulunduğu birçok kişinin "şüpheli" olarak, Alaattin Çakıcı ve Ali Avni Balkaner ile bazı kişilerin yer aldığı bazı kişilerin de "tanık" olarak bilgisine başvurmuştu.