BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  DÜNYA

Türkiye ekonomisi Arjantin basınında

Arjantin’in önemli ekonomi ve iş hayatı dergilerinden biri olan "Fortuna", Kasım ayı sayısında son dönem Türkiye ekonomisine yer verdi. <b...

Abone ol

Arjantin’in önemli ekonomi ve iş hayatı dergilerinden biri olan "Fortuna", Kasım ayı sayısında son dönem Türkiye ekonomisine yer verdi.
"Gezi olayları"na da değinilen yazıda, "olaylara rağmen ekonominin sarsılmadığı ve turist sayısında da önemli oranlarda artış yaşandığı" ifade edildi. AB bölgesinde yer alan bazı ülkelerin derin bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çekilen yazıda, "buna rağmen Türkiye’nin ekonomik istikrarının sürdürdüğü ve yabancı yatırımcının ilgisinin giderek arttığı" belirtildi. Türkiye’nin, otomotiv, eşya, gıda ve tekstil sektörlerinde bölgesinde "bir platform" haline geldiği vurgulanan yazıda, mamullerin Avrupa ülkelerine satıldığı anlatıldı.
Türkiye’nin son dönemde Afrika ve başta Arjantin olmak üzere Güney Amerika ülkeleriyle ekonomik ve siyasi ilişki kurulmasına yönelik yoğun çalışmaları bulunduğu belirtilen yazıda, bu amaçla Türk Hava Yolları’nın Arjantin’e direkt uçuş başlattığına dikkat çekildi.

İSTANBUL "SULTANLARIN ŞEHRİ"
Yazıda, İstanbul için de ayrı bir bölüm yer aldı. Kent için "Sihirli Şehir", "Sultanların Şehri" gibi ifadeler kullanılan yazıda, Arjantin vatandaşlarına İstanbul’un mutlaka görülmesi gereken yerler listesine alınması tavsiyesinde bulunuldu. İstanbul’un turistik potansiyelinin giderek büyüdüğü vurgulanan yazıda, "Özellikle Boğaziçi, İstanbul’un ruhu. Mutlaka bir vapur turu gerekiyor" ifadelerine yer verildi.
Her sokakta rahatça yemek yenilebilecek yerler olduğuna değinilen yazıda, özellikle İstanbul simidinin ucuz ve çok lezzetli olduğu belirtildi. Yazıda, "Sultanların şehri" olarak tasvir edilen İstanbul’da boğazın rengarenk yalılarıyla ayrı bir güzellik resmettiği vurgulandı.
"İstanbul’un çok güvenli ve temiz bir kent olduğunun" vurgulandığı yazıda, "Burası her zaman canlı ve hareketli bir kent. Sokaklarda her zaman insan var. Özellikle Taksim meydanı... Burası kutlamaların ve protesto gösterilerinin merkezi. Ortaköy ve Nişantaşı’nı görmenizi özellikle tavsiye ederiz" denildi.
Yazı, okuyuculara çok sayıda İstanbul fotoğrafıyla servis edildi.