BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı onuruna 1 hafta ücretsiz yemek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yarılgaç, Cumhurbaşkanı’nın üniversitelerine gelişi nedeniyl...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yarılgaç, Cumhurbaşkanı’nın üniversitelerine gelişi nedeniyle yaklaşık 15 bin öğrenciye 1 hafta ücretsiz yemek vereceklerini söyledi.
Ordu Üniversitesi hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e brifing veren Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, “Öğrencilerimiz ile beraber yemek yemeniz şu anda mümkün değil. Fakat ODÜ yönetimi olarak 1 hafta kadar öğrencilerimize ücretsiz yemek vereceğiz. Yaklaşık 15 bin öğrencimiz sizin burayı onurlandırmanız nedeniyle ücretsiz yemek yemiş olacaklar” dedi.
Rektör Yarılgaç’ın öğrencilere verilecek olan 1 haftalık ücretsiz yemek için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bunlar çok güzel hediye. Çok memnun oldum. Gittiğim illerde üniversitelere muhakkak ziyaret ediyorum. Çok şükür bütün illerimizde üniversite var. Bazı illerimizde hatta çok sayıda üniversite var. Türkiye bütçesinin bakanlıklar olarak baktığımızda en önemli kalemi eğitime harcıyoruz. Eğitimin içersinde de yine üniversitelere gerçekten çok büyük kamu kaynakları ayrılıyor. En güzel binalar, üniversitelerin içersinde en gelişmiş laboratuvarlar ne gerekiyorsa devlet bunları karşılıyor. Bizim de şimdi üniversitelerimizden beklentilerimiz çok. Bunun karşılığını vermeleri, onlara emanet ettiğimiz gençleri en iyi şekilde vasıflı hale getirmeleri, donatmaları ve hayata atılmalarında özgüvenleri sağlam olan, ne yapacağını bilen gençler olarak mezun etmeleridir. Yoksa güzel binaların içersinde 4 - 5 sene lise sonrası bir eğitim gibi eğitim olursa o zaman millet olarak büyük bir kayıp olur. Burada öğretim üyelerine ve üniversite yöneticilerine çok büyük iş düşüyor. Üniversitedeki öğrencinin sayısından daha çok üniversitedeki öğrencilerine ne kadar vasıf verebiliyorlar, ne kadar onları gerçekten eğitebiliyorlar ve üniversiteye öğrencinin girdisi ile çıktısı arasındaki fark ne kadar oluyor ve mezun olduktan sonra da ne kadar yararlı oluyorlar, bu çok önemli. Üniversiteler şehirle bütünleşiyor. Şehirle bütünleşirken, bu şehrin seviyesine inip, taşralaşacak değil, tam tersine şehirle bütünleşecek, şehri alacak ve yukarı çıkacak” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODÜ ziyareti öncesinde basına kapalı olarak Ordu İl Jandarma Komutanlığı ve Sanset Sagra Çikolata Fabrikası’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bu ziyaretlerinde Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, AK Parti Ordu Milletvekilleri İdris Naim Şahin, Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve Mustafa Hamarat, İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri ve kurum amirleri eşlik etti.