BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MAGAZİN

Türkiye Defne'nin ölümünü konuşuyor

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, Caddebostan'da bir evde ölü bulundu.

Abone ol
Caddebostan Tanzimat Sokak'taki daireden Defne Joy Foster'ın cesedinin çıkarılmasının ardından, ölü bulunduğu 3 katlı apartmanın çatı katındaki dairede oturan Kerem Halit Altan, polis nezaretinde Göztepe Polis Merkezine götürüldü.
 
Burada ifadesi alınan Altan, daha sonra serbest bırakıldı. Polis merkezine gelen Altan'ın 2 avukatı da, müvekkillerinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını belirttiler.
Bu arada, Defne Joy Foster'ın Kerem Halit Altan ve 2 arkadaşıyla dün gece Taksim'de bir barda eğlendikleri, daha sonra Altan ile Caddebostan'daki daireye geldiği belirtildi.

Altan'ın burada rahatsızlanan ve burnundan kan gelen Foster için dışarı çıkarak, yakındaki bir klinikte doktor aradığı ancak bulamadığı, daireye geri döndüğünde de Foster'ı baygın halde bulduğu öğrenildi. Bunun üzerine Altan'ın ambulans çağırdığı, gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu ise Foster'ın öldüğünün anlaşıldığı bildirildi.

Kerem Altan ifadesinde, akşam bir barda tanıştıklarını belirterek, gece geç saatlerde 4 arkadaş aynı taksiyle bardan ayrıldıklarını, daha sonra iki arkaşdaşlarını evlerine bıraktıktan sonra  Caddebostan'daki evine gittiklerini söyledi. Yemek olarak da zeytin ekmek yediklerini söyleyen Altan, daha sonra Defne Joy'un fenalaştığını ve elini yüzünü yıkadığını açıkladı.

"DOKTOR ARAMAYA ÇIKTIM"

Altan’ın burada rahatsızlanan ve burnundan kan gelen Foster için dışarı çıkarak, yakındaki bir klinikte doktor aradığı ancak bulamadığı, daireye geri döndüğünde de Foster’ı baygın halde bulduğu öğrenildi. Bunun üzerine Altan’ın ambulans çağırdığı, gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu ise Foster’ın öldüğünün anlaşıldığı bildirildi.

ANNESİ YIKILDI

Defne Joy Foster'ın, Bodrum'un Turgutreis beldesinde yaşayan annesi Hatice Foster, acı haberi alır almaz İstanbul'a geldi.
Foster'ın ani ölümü Bodrum ve Turgutreis'teki dostlarını şoke etti. Yaz aylarında annesi Hatice Foster'ın Turgutreis'teki evine gelerek kalan ve her yıl düzenlenen köpek güzellik yarışmasında sunuculuk yapan Defne Joy Foster'ın dostları acı haberle kahroldu.
Acılı anne Hatice Foster'ın da Turgutreis At Çiftliği eğitmenlerinden görevli Yüksel Çağrı'yı yanına alarak uçakla İstanbul'a gittiği öğrenildi.

DOKTORU NELER SÖYLEDİ?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, astım krizi ya da kalp krizinden öldüğü belirtilen Foster'ı hasta olarak 2008 yılında gördüğünü ve Foster'ın ağır bir astım hastası olmadığını söyledi.
Astım krizi yaşandığında göğüste sıkışmalar meydana geldiğini ve kişinin nefes almakta zorlanacağını kaydeden Çuhadaroğlu, yaptığı açıklamada, "Belirtiler dakikalar içinde meydana gelir. Göğüs birdenbire sıkışmaz. Nefes kesilmez. Bütün bunlar uzun dakikalar alır. Aniden ölüm meydana gelmez. Hasta ilacını aldıktan bir süre sonra normale döner" dedi.
SAVCI EVDE İNCELEME YAPTI
 
Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın ölümüne ilişkin olarak Caddebostan'daki evde inceleme yapıldı. Bu sırada sunucunun eşi Yasin Solmaz eve geldi. Savcı ve polislerin incelemesinin ardından Defne Joy Foster'ın cenazesi otopsi için Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanesinin morguna kaldırıldı.

ALNINDAKİ SIYRIĞIN SIRRI
 
Sunucu Defne Joy Foster'in cesedi üzerinde Kadıköy Cumhuriyet Savcısı ve adli tabip inceleme yaptı. İncelemede, Foster'in alnında küçük bir sıyrık olduğu görüldü.

112 ACİL ARANMAMIŞ

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili olarak 112 Acil Servis'in aranmadığını bildirdi. Müdürlükten yapılan açıklamada, Foster'ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili olarak bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde Kerem Altan'ın 112 Acil Servis'i aradığının ancak ambulansın gelmediğinin iddia edildiği belirtildi.

Olay günü 112 komuta kontrol merkezindeki tüm ses kayıtlarının incelendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Kayıtlarımızda konuyla ilgili hiçbir ihbar bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak 112 Acil Servis aranmamıştır. Görevlerini üstün bir çalışma temposu içerisinde yerine getirmeye çalışan 112 Acil Servis çalışanlarının moral ve motivasyonları, medyada çıkan bu tarz haberlerden olumsuz etkilenmektedir. Bu konuda tüm basın ve yayın organlarının desteğini bekliyoruz. Defne Joy Foster'ın vefatından dolayı üzüntülerimizi belirtir, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dileriz''