BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Şüpheli çantadan kadın giysileri çıktı

Eskişehir'de bomba şüphesi ile patlatılan çantanın içinden kadın giysileri çıktı.

Abone ol

Eskişehir'de bir banka şubesinin karşısındaki giyim mağazanın yanına bırakılan spor çanta, bomba şüphesi ile patlatılarak açıldı. Çanta içerisinde kadın giysileri çıktı.

Vatandaşlardan bazıları çantayı Eskişehir'de bulunan bir kadın sığınmacının unutmuş olabileceğini söyledi.

Arifiye Mahallesi Köprübaşı Caddesi'ndeki Akbank Eskişehir Şubesi karşısında bulunan Pazaristan adlı mağazanın yanında bu akşam saat 19.30 sıralarında bir spor çantası gören vatandaşlar bomba ihtimaline karşı 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirdi. Yapılan ihbar üzerine çantanın bulunduğu yere polis ekipleri sevk edildi. Polisler, çantanın etrafına güvenlik şeridi çekip yanına kimseyi yaklaştırmadı.

Olay yerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli bomba uzmanı özel giysilerini giyerek çantanın üzerine fünyenin bir ucunu bıraktı. Bomba uzmanı daha sonra uzaktan kumandayla şüpheli çantayı patlatarak açtı. Patlama sesi çevrede heyecan yarattı. Yakında bulunan bir lokantadaki garsonlar ve müşteriler dışarı çıktı. Patlatılarak açılan çantanın içerisinde kadın giysileri çıktı. Giysiler polis merkezine götürüldü.

Bazı vatandaşlar çantanın Eskişehir'de bulunan zenci bir sığınmacı kadına ait olabileceğini söyleyerek, "Akşam saatlerinde elinde böyle bir çantayla dolaşan zenci bir kadın görmüştük. Çantayı sığınmacı kadın unutmuş olabilir" dedi.