BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bu çocukların peşine düştü

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, üstün yetenekli çocukların belirlenmesine yönelik Türkiye'ye ait bir tanılama programının çalışmasını başlattıklarını açıkladı.

Abone ol

''Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkenin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması'' amacıyla kurulan araştırma komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara başkanlığında toplantı.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, komisyona bilgi verdi.

Sarı, üstün yetenekli çocuklarla ilgili çalışmaların son dönemde hız kazandığını ifade etti. Bu konuda komisyon kurulmasının son derece önemli olduğunu belirten Sarı, üstün yetenekli çocukların eğitimiyle ilgili yeni bir model üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

ERKEN YAŞTA TESPİT EDİLMELİ

Engelliler kadar üstün yetenekli çocukların da odak noktasında olduğunu dile getiren Sarı, ''Üstün yetenekli çocukları en erken yaşta tanılamalı ve eğitime almalıyız'' dedi. Üstün yetenekli çocukların tespitine yönelik aileler için program hazırladıklarını belirten Sarı, ''Okul öncesi eve gidilecek, hem aile eğitilecek hem de neler yapılabileceği ele alınacak'' diye konuştu.Sarı, ''Üstün yetenekli çocukların belirlenmesine yönelik kendimize ait tanılama programı geliştirmeliyiz. Bunun çalışmasını başlattık'' dedi.

ÇOCUKLARIN YÜZDE KAÇI ÜSTÜN YETENEKLİ?

Türkiye'de popülasyon içinde yüzde 2-3 kadar üstün yetenekli çocuk olduğunun öngörüldüğünü, ancak bunun tam araştırmasının yapılmadığını dile getiren Sarı, araştırma yapılırsa bunun belki yüzde 5 ya da yüzde 10 çıkabileceğini kaydetti.

Sarı, üstün yetenekli çocukları belirlenmesine yönelik aile ve öğretmenler için de el kitabı hazırlandığını bildirdi.

Komisyon Başkanı İncekara, Sarı'dan, komisyonun çalışmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki çalışmaların koordinasyon içinde yürütülmesini istedi.