BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.500,04
HABER /  GÜNCEL

Aman dikkat! Kış geri geliyor

Meteoroloji Ganel Müdürlüğü Türkiye genelinde bir ilde yağış uyarısı yaptı. İşte 5 günlük haritalı hava tahminleri.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yarın yağışlı geçeceği bekleniyor.

Türkiye, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli alçak basınç sisteminin etkisine girecek.

Tahminlere göre, yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Rüzgar, güney yönlerden yurdun iç ve batı bölgelerinde kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman 100 km/saat hızında) esecek.

Hava sıcaklığı, yarın iç ve doğu bölgelerde 4-8 derece artacak, batı bölgelerde ise yağışla 6-10 derece azalacak.

Bu sistem, 19 Nisan Perşembe günü kıyı Ege ile Mardin ve Şanlıurfa dışında yurt genelinde yağışlara neden olduktan sonra 20 Nisan'da Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı, 19 Nisan'da kuzey, iç ve doğu bölgelerde 8-12 derece azalacak. 20 Nisan Cuma gününden itibaren tekrar tüm yurtta artarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gönen ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde İzmir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 Km/S), akşam saatlerinden itibaren Güney Ege Kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-70 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı, gece saatlerinde Batı Akdeniz'in çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı, gece saatlerinde batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in, öğleden sonra Bayburt ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun akşam saatlerinde kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin akşam saatlerine kadar
aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.