BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkeş'in arabası satılığa çıktı

MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in Chevrolet Caprice Classic model arabası, Niğde'de ortaya çıktı.

Abone ol

Üç kere el değiştiren aracın şimdiki sahibi Emre Sabanlı, vergi borçlarını ödediği nostaljik otomobili 100 bin dolara satışa çıkardı.

Zaman'dan İbrahim Koyuncu'nun haberine göre Yüksekokul mezunu Emre Sabanlı, 2 yıl önce merhum Alparslan Türkeş'in aracının satılık olduğunu öğrenmiş. Klasik otomobil tutkunu biri olarak hemen aracı satın almak istemiş. Ancak otomobilin önceki sahibi veteriner Mehmet Toker vefat edince vârislerini bir araya toplaması bir hayli güç olmuş. Uzun uğraşlar sonunda bu nostaljik otomobili satın alan Sabanlı, aracın 8 bin TL'yi bulan vergi borçlarını ödeyip bakımını yaptırmış.

Ticaretle uğraşan Sabanlı, Chevrolet'nin Türkeş'e ait olduğunu öğrendiğinde çok duygulandığını söylüyor. Rahmetli Türkeş'e olan saygısından dolayı arabaya çocuğu gibi baktığını dile getiren Sabanlı, "Otomobile değişik illerden talepler var ama bir türlü arabadan vazgeçip satamadım. Gereken ilgi ve alakayı en az benim gibi gösteren bir müşteri gelinceye kadar satmayacağım. Böyle bir müşteri bulduğumda satacağım." diyor.

1973 model Chevrolet'ye önceki sahibi LPG taktırmış. Sabanlı, "Bütün özelliklerini muhafaza eden aracın bakımlarını düzenli olarak yaptırıyorum. Sürekli binmiyorum, genelde garajda duruyor. Merhum Türkeş'in hatırasını koruyacak, ona gözü gibi bakacak bir alıcı bekliyorum." diye konuşuyor. Otomobilin Niğde'ye geliş öyküsü ile ilgili de bilgi veren Sabanlı, şunları anlatıyor: "Klasik otomobil meraklısı veteriner hekim Mehmet Toker, 1979'da İstanbul'daki galericilere 'Chevrolet Caprice Classic model otomobil gelirse bana haber edin.' diye tembihte bulunmuş. Merhum Türkeş, bu otomobili İstanbul'daki galeriye bırakmış. Bunu öğrenen Toker, gidip İstanbul'dan satın aldığı aracı Niğde'ye getirmiş. Eski plakası 34 PT 072 olan araba, 30 seneden beri Niğde'de bulunuyor. 2 yıl önce Toker vefat edince ben vârislerinden satın aldım."

Klasik Chevrolet'in yıllara meydan okurcasına bütün özelliklerini muhafaza ettiğini söyleyen Emre Sabanlı, şimdi klasik otomobil tutkunu alıcıları bekliyor.