BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,79
HABER /  POLİTİKA

Türkden tuhaf bir açıklama

DTP lideri Ahmet Türk, şiddeti tırmandıran eylemler için oldukça tuhaf bir demokrasi(!) açıklaması yaptı. Hakkında inceleme başladı.

Abone ol Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, “partisinin bazı illerde yaşanan gösterilerde halkın arasında bulunduğunu, gösterilen tepkilerin demokratik sınırlar içerisinde tutulması için büyük çaba gösterdiğini ve bunda da başarılı olduğunu” iddia etti.

Öte yandan savcılık "soykırım" yapıldı iddiasında bulunan Ahmet Türk ve Emine Ayna için soruşturma başlattı. Sırrı Sakık'dan ise garip bir savunma geldi.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, “bazı siyasetçilerin, demokratik hukuk devletlerinde yaşanması kabul edilemeyecek, adeta polis devleti görüntüsü yaratan uygulamalara yaklaşımının ibret verici olduğunu” savundu.

 

DTP lideri Ahmet Türk'ün demokratik
tepki olarak değerlendirdiği olaylar
sürüyor. Bu kez Doğubeyazıt ateşe
verildi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN
TIKLAYIN!

Türk, “Bazı illerde yaşanan gösterilerin devletin ve hükümetin yanlış ve haksız uygulamalarına gösterilen demokratik tepki olduğunu ve devletin bütün kurumlarıyla buna tahammül göstermesi gerektiğini” ileri sürdü.

“Sosyal demokratlık, 1 Mayıs'a da, Nevruz'a da, herhangi bir protesto gösterisine de aynı standartla yaklaşmayı, demokratik talepleri içine sindirmeyi, herkese demokrasi istemeyi gerektirir” diyen Türk, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu yaklaşımıyla, AKP'nin halka uyguladığı şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığını” iddia etti.

“Kimi medya organlarının, yaşananlardan DTP'yi sorumlu tutan, tamamen haksız haber ve yorumlara yer verdiğini” öne süren Türk, “partisinin yöneticileriyle, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla halkın arasında bulunduğunu, gösterilen tepkilerin demokratik sınırlar içerisinde tutulması için büyük çaba gösterdiğini ve bunda da başarılı olduğunu” savundu.

SOYKIRIM SÖZÜNE
TUHAF SAVUNMA
 

Ahmet Türk'ün ağzından dökülen soykırım iddialarını DTP'li Sakık açıklamaya çalıştı. Sakık şunları söyledi; "Sayın Türk'ün belirlemesi o kadar açık ve net ki; soykırım derken sadece Kürtleri kastetmiyor, Türkleri de kastediyor. 12 Eylül büyük bir tahribat yaptı. Hepimiz, 12 Eylül'ün mağdurlarıyız.'' Haberin ayrıntılarını okumak için TIKLAYIN!


TÜRK'E 'SOYKIRIM' SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında dünkü açıklamaları ile ilgili inceleme başlattı.

NE DEMİŞTİ?

1980 askeri darbesi hem Kürt halkı, hemde bütün Türkiye için eşi benzeri görülmemiş siyasi, sosyal ve kültürel soykırıma neden olmuştur. PKK bu darbeye hazırlık ve soykırım ortamında doğdu, büyüdü. Kürt soru siyasi bir sorundur. Çözümü de ancak siyasetle olur. İmralı’ya DTP’nin de dahil olduğu bir heyet gönderilmelidir. İmralı’daki tecrit kaldırılmalıdır

EMİNE AYNA HAKKINDA DA BAŞLATILDI

Başsavcılık ayrıca önceki gün Batman DTP İl Başkanlığının açılışı töreninde yaptığı konuşma nedeniyle de DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna hakkında da inceleme başlattı.

Başsavcılık, Diyarbakır ve Batman emniyet müdürlüklerinden, Türk ve Ayna'nın konuşmalarının yer aldığı görüntü çözümlerini istedi.

Türk ve Ayna'nın konuşma metinlerini inceleyecek olan savcılık, suç unsuru belirlediği takdirde, Türk ve Ayna'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlayacak.