BIST 10.241
DOLAR 32,21
EURO 34,69
ALTIN 2.447,36
HABER /  GÜNCEL

Bağdat caddesi ışıl ışıl

Cumhuriyet'imizin Kuruluşu'nun 85. yılı kutlamaları Kadıköy de geleneksel Meşale Yakma Töreni ile başladı.

Abone ol

Her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramını bir hafta sürecek çeşitli etkinliklerle kutlayacak olan Kadıköylüler, 29 Ekim deki Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü için yine Bağdat Caddesi'nde buluşacaklar. On binlerin katılımıyla Bağdat Caddesi'ndeki yürüyüş sonunda MFÖ Üçlüsü muhteşem bir konser verecek.

Her yıl Cumhuriyet coşkusunu günler öncesinden Kadıköylülere yaşatan Kadıköy Belediyesi, bu yıl Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 85.yıl onuruna yakışır bir program hazırladı. Kutlamalar, simgesel olarak Atatürk Anıtı önünde Meşale Yakma Töreni ile başladı. Kadıköy Atatürk Anıtı önündeki törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylülerin 1994 yılından beri milli bayramları belediyenin, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kendilerine özgü etkinliklele farklı kutladıklarını hatırlattı. Meydanı dolduran öğrencilere seslenen
Öztürk, şunları söyledi:

"Cumhuriyeti söylemlerden çok pratiğe geçirmemiz, yaşamamız gerekir. Biz Kadıköy de böyle yapıyoruz. Dik duruyoruz. Türkiye zor günler yaşıyor. Ülkenin başka yerlerinde başka çocuklar farklı şeyler yapıyorlar. Onlarda bizim çocuklarımız ancak onlara ülke sevgisi, Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi verilmedi. Kadıköylü çocuklar şanslı çocuklar. Bir süre önce kaybettiğimiz şairimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın çocuklara gençlere bir nasihatı vardı; Gençler, çocuklar, Cumhuriyet'e sahip çıksınlar, sıkı sıkı sarılsınlar demişti. Dağlarca'nın bu nasihatını tutun, Cumhuriyet'e sahip çıkın. Bir hafta sürecek etkinliklerimize katılın, Cumhuriyet'i özümseyin."

Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan ile ilçe milli eğitim Müdürü Zeki Gürsül'ün de katıldığı törende meşale ateşi, izci öğrenci grubu ile birlikte yakıldı. Ritm Art Grubu'nun konseri ile devam eden tören de vatandaşlar ve öğrenciler şarkılara eşlik edip eğlendi.

BAĞDAT CADDESİ'NDE YÜRÜYÜŞ, GÖZTEPE DE MFÖ KONSERİ
Kadıköy de cumhuriyet kutlamaları kapsamında, gönüllülerin de organize ettiği etkinlikler 19 Kasım tarihine kadar sürecek. Etkinlikler arasında bayrak dağıtımı, sergiler, konserler ve konferanslar ve söyleşiler yanında Cumhuriyet Bayramı Araç Konvoyu da gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Bayramı Resmi töreni ise 29 Ekim günü saat 10.00 de Bağdat Caddesi Feneryolu Işıklar da yapılacak.

Kadıköylülerin Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirdikleri geleneksel Cumhuriyet'e bağlılık Yürüyüşü ise yine 29 Ekim de saat 19.00 da Suadiye Işıklar da başlayacak. On binleri buluşturan Yürüyüş de yine ellerde sadece Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri taşınacak. Yürüyüş sonunda ise Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu, istiklal marşı okunduktan sonra Cumhuriyet'e Bağlılık andı'nı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tekrarlatacak. Havai fişek gösterisi ile son bulacak yürüyüş sonunda Göztepe Parkı önünde Mahzar-Fuat-Özkan üçlüsü sevilen şarkılarından
oluşan bir konserle katılımcıları coşturacak.

Etkinlikler kapsamında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 30 Ekim Perşembe günü saat 20.30 da Kadıköy Belediyesi İstanbul Oda Orkestrası şef Hakan Şensoy yönetiminde Cumhuriyet Konseri verecek.