BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Turkcell Libyanın iletişimine talip

Turkcell İletişim Hizmetleri, Libya'da sabit ve mobil telekomünikasyon hizmetleri sunumunu konu alan bir lisans ihalesine gireceğini duyurdu.

Abone ol

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Libya Genel Telekomünikasyon Kurumunun bir ihale dokümanı yayımlayarak, sabit ve mobil telekomünikasyon hizmetleri sunumunu konu alan bir lisans için ihale açıldığını duyurduğu belirtildi.

Çevre ülkelerde oluşan yatırım fırsatlarını değerlendirme stratejileri doğrultusunda şirket yönetim kurulunun, 10 Temmuz 2009 tarihinde doğrudan veya bir iştiraki vasıtasıyla veya ihaleye katılacak şirketin de yer alacağı muhtemel konsorsiyum veya benzer yapılanmalar vasıtasıyla ilgili ihaleye katılarak teklif verilmesine karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, ''Yaklaşık 7 milyon nüfuslu Libya, istikrarlı bir makroekonomik ortam, 15 bin dolar seviyesindeki yüksek kişi başına geliri ve yabancı sermayeli oluşumlara açılarak büyüme beklentileri ile şirketimizin Kuzey Afrika pazarına da girmesi için iyi bir potansiyel içermektedir'' denildi.