BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aşk her zaman kazanır!

Seni seviyorom...Sadece iki sözcük. Ama hala en eğerli en paha biçilemez sözler arasındaki yerini koruyor.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Seni seviyorum...

Seni seviyorum yapılan anketler neticesinde paha biçilemez sözler arasında. Ama yinede bir paha biçilmiş. 1000 kişi üzerinde yapılan ankette; insanlara hayatlarındaki en önemli olaylar ve sözler sorulup bunlara değer biçilmiş. Çocuk sahibi olmak, tatile çıkmak ya da piyangodan para kazanmak gibi.

 Sağlık-sıhhat temennisinde bulunanlar en üst düzeyde ve değeri 180 bin euro. Ardından seni seviyorum sözcüğü. Bu iki kelimenin değeri de 163 bin euro. İnsanların hala en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgi ve bu iki çift söze bence de paha biçilemez. Bunun ardından da pekçok insan sağlam temellere dayalı ilişki ve dostluklar istiyor ve bunun da değeri 155 bin euro. Daha sonra güvenli bir hayat 130 bin euro, çoluk çocuk sahibi olmak 123 bin euro ve gülmek 108 bin euro, tatile çıkmak 91 bin euro,kitap okumak 53 bin euro...

Sen gerçekten zenginsin adlı kitabın yazarı Steve Henry;Bu gibi değerlerin sadece ekonomik hayata dayalı değerlere bir alternatif olacağını söyledi. İnsanların günlük hayatın karmaşasından ve hayat mücadelesinden bıktığını maddi değerlerin yerine daha manevi değerlerin ön plana çıktığını çünkü insanların daha çok bu sevgiye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Kitabın diğer yazarı David Alberts; 21.yüzyılın en zengin insanlarının doğum gününün kutlandığını, kendilerinin de ‘GERÇEKTEN ZENGİN OLANLAR’ diye bir liste yayınlıyacaklarını ifade etti. Bu listede bir fırıncı belki bir bankacıdan daha zengin ya da bir tesisatçı bir politikacıdan daha zengin olabilir.

Hayatta ekonomik krizlerden,bunalımlardan daha önemli şeylerin olduğunu, daha önce hiç farkına varmadıkları, görmedikleri şeyleri insanlara göstermek istediklerini ifade ettiler.