BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk tasarımcı Gülnur Güneş'e Amerika'dan davet

Dünyanın en ilginç yerlerinde yaptığı moda şovlarıyla tanınan moda prodüktörü Jessica Minh Anh, 26 Haziran’da ABD'nin Arizona eyaletinde sergileyeceği J Yaz Moda Şovu için Türk tasarımcı Gülnur Güneş’i de davet etti.

Abone ol

Daha önce Paris'teki Eyfel Kulesi’ni bir podyuma dönüştüren, New York'taki One World Trade Center, Londra'daki Tower Bridge, Kuala Lumpur’daki Petronas İkiz Kuleleri’nin köprüsü ve Singapur’daki Körfez Bahçeleri’nde moda şovlarına imza atan Anh, bu kez ABD'nin Arizona eyaletinde yer alan ve tüm dünyada mühendislik başyapıtı olarak tanımlanan Hoover Barajı’nda görkemli bir defile düzenleyecek. Dünyada bir ilk olarak tarihe geçecek bu önemli moda organizasyonuna, Türk tasarımcı Gülnur Güneş de davet edildi.

Jessica Minh Anh, Güneş’i seçme nedenini şöyle açıkladı:

“Gülnur Güneş’in yumuşak kumaşlar üzerindeki modern kesimler aracığıyla duygusallık ve bireysellikten oluşan yaratıcı karışımının cazibesine kapıldım. Güçlü renklerin kullanıldığı net bir biçimlendirme ve başarı duygusunu aynı zamanda kusursuz silüeti içinde yansıtan cazibe ve kadınsılığı görebilirsiniz. Gülnur Güneş’in en son koleksiyonunu Amerika’da tanıtmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Gülnur Güneş’in yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden Emmanuel Haute Couture, Ani Alvarez Calderon, Syeda Amera, Patricia Nascimento Kine Dione ve Kaprise Aplomo da Anh’tan davet aldı.

İLHAM KAYNAĞI METİS

Gülnur Güneş’in ilk kez Arizona’da görücüye çıkaracağı 6 parçadan oluşan Metis koleksiyonu, Okyanus’un kızı, Zeus’un eşi Metis ile aynı ismi taşıyor. Koleksiyonun çıkış noktası olan Metis, Zeus’u mitolojik güçleri, zekası, sanat ve strateji ilhamları ile etkileyen güçlü bir Titan tanrıçası. Metis’in Zeus’u etkileyen bu güçleri, Gülnur Güneş’in koleksiyonunda tekrar gün yüzüne çıkıyor. Koleksiyonun renk seçiminden, kesimlerine kadar tüm detayların ilham kaynağı, aynı zamanda ilham tanrıçası olarak yorumlanan Metis. Gülnur Güneş, "2018 Pre-Collection niteliğinde olan "Metis", modanın ve sanatın aynı anda nasıl güç kavramının etrafında birleştiğini gösteren, güçlü kadınların mitolojik dönemlerden günümüze kadar modaya olan katkısını gözler önüne seriyor" ifadesini kullandı.

abd