BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Türk Tabipler Birliği'yle ilgili flaş gelişme

Afrin operasyonuna yönelik eleştirileri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözler söylediği Türk Tabipler Birliği'ne üye 11 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "savaş bir halk sorunudur" tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatının durdurulması gerektiğini belirterek 'savaşa hayır' açıklaması yapan TTB'ni sert sözlerle eleştirmişti. Erdoğan şunları söylemişti: Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler. Kandil'e kadar gidip, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların teröristlerin karşısında dikildiklerini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SUÇ DUYURUSU YAPMIŞTI: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından hareket geçen İçişleri Bakanlığı "terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterdiği, suçu ve suçluyu övdüğü, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" gerekçeleriyle Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık 11 üye hakkında soruşturma başlattı.

Türk Tabipler Birliği Afrin açıklaması! İşte olay TTB bildirisi