BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Türk olmaktan gurur duyuyorum

Aurelio: "Bundan sonraki hayatımı bir Türk olarak geçirmekten gurur duyacağım"

Abone ol

Fenerbahçe'nin (A) Milli Takımında forma giyen futbolcusu Mehmet Aurelio, Türkiye'de çok mutlu günler geçirdiğini belirterek, "Bundan sonra da bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün aylık dergisine röportaj veren Mehmet Aurelio, Türk insanının gerek Trabzon'da gerek İstanbul'da kendisine gösterdiği ilgiyi asla unutamayacağını vurgulayarak, "Artık ismim hem Türkiye'de hem Brezilya'da Mehmet olacak. Mecbur değildim, ama Mehmet ismini almayı ben istedim" diye konuştu.

(A) Milli Futbol Takımında görev almasıyla ilgili eleştirileri takip ettiğini anlatan Aurelio, "Dünyanın her yerinde ilklere tepkiler olmuştur. Bunları anlayışla karşılıyorum. Ancak gerçekleri görmezlikten gelmemek gerekiyor. Sadece ben değil, diğer yabancı oyuncular da bundan sonra milli takımda yer alabilmeli. Dünya futbolu bunun örnekleriyle dolu" diye konuştu.

Mehmet Aurelio, Türk futbolcularına "Milli takımı yabancılar ele geçirecek" korkusunu yaşatmanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Önemli olan ülkenin başarısını düşünmek" dedi.

Aurelio, Türk futbolcusunun yabancı futbolcudan bir farkı olmadığını da vurgulayarak, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'de birlikte oynadığım her oyuncunun bugün dünya kulüplerinde oynayabilecek karakteri ve kapasitesi var. Burada anlaşılması gereken tek şey özellikle son yıllarda tüm dünyanın en büyük eğlencesi haline gelen ve ekonomisi günden güne büyüyen futbol endüstrisi içinde takımların başarılı olma zorunluluğunun her kesim tarafından bilinmesidir."