BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Türk mobilyacıların gözü Rusya'da

23. Modeko İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı öncesinde,Rus işadamarıyla Türk mobilyacılar bir araya geldi.

Abone ol

Türk mobilya ihracatçıları ile Rus ithalatçıların ''Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu''nda biraraya geldiği bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 23. Modeko İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı öncesinde, EİB, Alım Heyeti Organizasyonu düzenledi.

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 mobilya ihracat hedefi olan 6 milyar dolara ulaşma amacı doğrultusunda gerçekleştirdiği ''Modeko Mobilya Alım Heyeti Organizasyonu''nda, Rusya'dan gelen 5 firma ile Ege Bölgesi'nden 10 mobilya firması ikili görüşmeler yaptı.

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müjdat Kemer, Türkiye'nin 2011 yılında 1,8 milyar dolarlık mobilya ve aksamları ihracatı gerçekleştirdiğini, ihracat sıralamasında Irak, Almanya, İran, Azerbaycan ve Fransa'nın ilk 5'te yer aldığını belirtti.

Türkiye açısından Rusya'nın geliştirilebilecek bir dış pazar özelliği taşıdığına dikkati çeken Kemer, şunları kaydetti:

''Rusya'ya 2011 yılında 86 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirdik. 2012'de bu rakamı arttırmayı planlıyoruz. Rusya bize yakın ve büyük bir pazar. Küreselleşen dünyada hiçbir ülke sadece ithalatçı veya sadece ihracatçı olamaz. Ticaretin gereği olarak her ülke birbirinden bir şeyler almakta ve satmaktadır. Ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve işbirliklerimi artırmak istiyoruz.''