BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,66
ALTIN 2.394,88
HABER /  GÜNCEL

KCK iddianamesindeki şok istek

Savcı, KCK iddianamesini 'BDP ile irtibatları var' deyip Yargıtay'a gönderdi

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

İddianamede, 147'si tutuklu 193 şüpheli ile BDP'ye ciddi suçlamalar yöneltiliyor. KCK üyelerinin, BDP milletvekilleriyle haftada bir toplantı düzenledikleri ve partiyi baskı altında tuttukları vurgulanıyor.

BDP ile KCK'nın iç içe girmiş iki yapı gibi görev yaptığını savunan savcılık, 2 bin 400 sayfalık iddianamenin bir suretini de Yargıtay Baş-savcılığı'na gönderdi. Yargıtay'ın gerekli incelemesi sonucunda BDP'ye kapatma davası açılması gündeme gelebilir.

Savcılığın iddianameye koyduğu şemada, KCK'nın başında Murat Karayılan var. Ondan sonra gelen isim Sabri Ok.

İddianameye göre, BDP amblemi altında çalışan 'siyaset akademileri'nde, 1 numaranın yani Karayılan'ın notları okutuluyor, örgüte sadakat yeminleri yaptırılıyor, dağa gidecek kadrolar buralarda yetiştiriliyor. 

BDP İLE HAFTADA BİR TOPLANTI DÜZENLENİYOR

Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın ise Türkiye genelindeki bu akademilerin sorumlusu olduğu ileri sürülüyor. KCK üyelerinin, BDP milletvekilleriyle haftada bir toplantı düzenledikleri ve partiyi baskı altında tuttukları vurgulanıyor.

BDP'Yİ KAPATMA DAVASI GÜNDEME GELEBİLİR

Buradan hareketle BDP ile KCK'nın iç içe girmiş iki yapı gibi görev yaptığını savunan savcılık, 2 bin 400 sayfalık iddianamenin bir suretini de Yargıtay Baş-savcılığı'na gönderdi. Yargıtay'ın gerekli incelemesi sonucunda BDP'ye kapatma davası açılması gündeme gelebilir.

İddianamede, 193 sanıktan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın 19 ile 38,5 yıl, Ragıp Zarakolu'nun da 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Ersanlı, 'silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak'la, Zarakolu ise 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'le suçlanıyor. BDP amblemi altında faaliyet yürüten Türkiye'deki tüm siyaset akademilerinin genel sorumlusunun Ersanlı olduğu ve akademilerin işleyişine yönelik çalışmalarını rapor halinde örgüte sunduğu ifade ediliyor. Akademilerin, örgütün Irak'ın kuzeyindeki Metina kampından farksız olduğu belirtiliyor.

Ersanlı'nın akademilerde ders vermenin yanı sıra 'Siyaset akademilerinin ders içerikleri, ders kitapları ve akademilerde görev yapacak hocaların seçiminde' de etkili olduğu aktarılıyor. Akademilerin faaliyetlerine ilişkin KCK üyeleri ile toplantılar yaptığı üzerinde duruluyor.

SINIFLARDA ÖCALAN POSTERLERİ

İddianamede, Ragıp Zarakolu'nun da KCK'nın şehir merkezindeki yapılanmalarına ve dağ kadrosuna eleman yetiştirme merkezi gibi işlev gören siyaset akademisinde ders verdiği anlatılıyor. Bu faaliyetin yalnızca bir eğitim faaliyeti olarak görülemeyeceği kaydediliyor. Sınıflarda ve koridorlarda terör örgütünün ölen ve halen yaşayan militanlarına ilişkin fotoğraflar ve örgütün elebaşısı Öcalan'ın posterleri bulunduğu ifade ediliyor. Aynı zamanda sözde birleşik bağımsız Kürdistan'a ilişkin bayrak asılı olduğu vurgulanıyor.