BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,75
HABER /  DÜNYA

Yeni Bin Ladin'in kellesine 10 milyon dolar

ABD, yeni El Kaide olarak gördüğü bu örgütün liderini yakalatmak için bilgi verenlere büyük bir ödül vaat etti

Abone ol

ABD, Mumbai saldırılarından sorumlu tuttuğu "Yeni El Kaide" olarak görülen Laşkar-i-Taiba örgütünün lideri Muhammed Hafız Said'in yakalanmasını sağlayacak bilgiye verene 10 milyon dolar ödül vaat etti.

Kaçmadığını söyleyen Said ise El Cezire'ye yaptığı açıklamada "Mağarada yaşamıyorum ki ödül gereksin. ABD, yaptığımız gösterilerin öcünü alıyor" dedi.

Ödül kararını, Hindistan'da resmi ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Wendy Sherman açıkladı. 2008 yılında 166 kişinin öldüğü Mumbai otel saldırısıyla ilgili olarak Hafız Zaid'in baş yardımcısı olduğu söylenen eniştesi Abul Rehman Makki için de 3 milyon dolar ödül kondu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sitesindeki açıklamada "Said çok sayıda terör saldırısının planlayan kişidir. Bunların arasında 6 ABD vatandaşının da öldüğü 2008 Mumbai saldırısı da vardır" dendi. Açıklama Hindistan'da büyük memnuniyet yarattı. Said ise El Cezire televizyonuna, "Sanıyorum ABD son aylarda bu ülkeye karşı Pakistan'da ülke çapında NATO tedarik hattının yeniden açılması ve İHA (insansız hava aracı) saldırılarına karşı düzenlediğimiz gösterilere öfke duyuyor" dedi. ABD'nin geçen yıl Afganistan sınırındaki bir Pakistan karakolunu vurup 15 askerin ölümüne yol açması üzerine İslamabadi bu ülkeden geçen NATO lojistik hattını kapatmıştı.