BIST 10.115
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.413,22
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren'i en çok Demirel şaşırttı

Yaklaşık 500 kişi ve kurumun müdahillik başvurusunda bulunduğu 12 Eylül davasının sanığı Kenan Evren'i Süleyman Demirel şaşırttı...

Abone ol

Türkiye'nin tarihi davası bugün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davaya rekor sayıda başvuru oldu. Kenan Evren'i asıl şaşırtan ise darbenin mağduru Süleyman Demirel oldu.

12 Eylül askeri darbesinin yargılanacağı davan için TBMM'den tutun da MHP'ye, CHP'ye kadar 500 kişi müdahil olmak için başvurdu.

Asıl sürpriz ise Süleyman Demirel'den geldi. Darbenin en çok mağdur ettiği siyasetçilerden olan Süleyman Demirel, müdahil olarak başvurmadı. Oysa ki Demirel, darbeden sonra Zincirbozan'da çile çekti. Partisi kapatılan Demirel 7 yıl boyunca da siyasi yasaklı kaldı.

EVREN BİLE ŞAŞIRDI

Kenan Evren'in davaya müdahillik başvurusu yapmaması bu nedenle şaşırtıcı oldu. Öyle ki Kenan Evren bile şaşırdı ve yakınlarına, İpin ucundan birisi çekti mi çorap söküğü gibi gerisi geliyor. Ama benim için Süleyman Demirel’in başvuru yapmaması sürpriz oldu. Şaşırdım. Onu beklerdim ifadelerini kullandı. 

DEMİREL NE DEMİŞTİ? 

Bu arada Süleyman Demirel'in konuya ilişkin değerlendirmesi, 29 Mart’ta Sabah Gazetesi’nde yayınlanan haberde yer almıştı. Demirel,
-"Darbeden zarar gördünüz mü? Davaya müdahil olmak ister misiniz?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Zarar görmemem mümkün değil... Çoook. Millet zarar gördü. Hayır, müdahil olmak istemem... Bu yolla bir yere varmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum..."