BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk-İran ilişkisi herkese örnek oluyor

İran'ın Ankara Büyükelçisi, Türk-İran ilişkisi için ekonominin önemini vurguladı.

Abone ol

İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hasseinpour, Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin herkese örnek olacak seviyede olduğunu söyledi. Hasseinpour, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık'ı ziyaretinde, ülkeler arasındaki ilişkilerin ticaretle geliştiğini belirtti.

"ÜLKELERİ BİRBİRİNE TİCARET YAKINLAŞTIRIYOR"

Dünyanın ticaret çevresinde döndüğünü ifade eden Hasseinpour, şunları kaydetti:

''Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ilişkiler ticaret üzerine kurulmaya başladı. Ülkeleri birbirine ticaret yaklaştırıyor. Aralarında ticari ilişkileri gelişmemiş olan ülkelerin, siyasi ilişkilerinin iyi durumda olduğunu söyleyemez. Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiler herkese örnek olacak seviyede. Bölgedeki diğer sorunları çözecek olan da zaten bu iki ülke. Ticari ilişkilerin daha da gelişmesi için heyetler halinde geziler yapılması gerekir. Kayseri zaten ticaret şehri, Kayserililer de nereye gezi yapılması gerektiğini iyi bilir.''

"İRAN İLE TİCARİ İLİŞKİLER ARTIYOR"

KTO Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık ise, Hasseinpour'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran ile ticari ilişkilerin her geçen gün arttığı söyledi.

Erçalık, Büyükelçi Bahman Hasseinpour'a el dokuması kilim hediye etti.