BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türk gemiciler korsanları böyle atlattı

Korsanların saldırısına uğrayan Yasin C isimli gemiden gelen ilk görüntüler, yaşanan dehşet saatlerini ortaya serdi.

Abone ol

Gemi personeli, kendilerini 17 saat boyunca kilitli tuttukları yeke dairesinde damlaya damlaya biriktirilen suyu içerek hayatta kalabilmiş.

Kenya'nın Mombassa Limanı'nın 270 deniz mili açığında 7 Nisan günü korsanların saldırısına uğrayan Yasin-C adlı geminin personeli, daha önceden planlanan tatbikat gereği kendilerini gizli bir odaya kilitleyerek kurtuldu. Su bulunmayan odada, yandaki su deposundan damlayan sularla idare etmeye çalışan gemi personeli, 17 saatlik yaşam mücadelesini zaferle noktaladı.

Mombassa Limanı'na gelen gemiden kameralara yansıyanlar dehşet saatlerini ortaya serdi. Hayatta kalabilmek için izledikleri strateji ve mucizeyi andıran kurtuluşlarını detaylarıyla anlatan geminin kaptanı Ferhat Bayar, büyük bir destek örneği sergileyerek hayatta kalabildiklerini aktardı. Gemiye 3 roket atıldığını ve kurşunlandığını belirten Bayar, korsanların gemide çıkan yangın sonrasında patlamamış bir roketi de alevlerin yaklaştığı yakıt borularına bırakarak gemiden ayrıldıklarını belirtti.

Bayar ve personel, hep birlikte hayatlarını kurtaran odaya geçerek burada yaşadıklarını da aktardı.