BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,29
HABER /  DÜNYA

Türk gazeteciler serbest

Mısır’da gözaltına alınan Türk gazeteciler, serbest bırakıldıktan sonra İHA’ya konuştu. <br/>Mısır’da ordu güçleri tarafından gözaltına alın...

Abone ol

Mısır’da gözaltına alınan Türk gazeteciler, serbest bırakıldıktan sonra İHA’ya konuştu.
Mısır’da ordu güçleri tarafından gözaltına alınan Star televizyonu muhabiri Murat Uslu ile kameraman Zafer Karakaş’ın ardından, A Haber Televizyonu muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün de serbest bırakıldı.
Fatih Er ve Tufan Güzelgün Mursi’ye destek veren halkın üzerine ateş açıldığı Adeviyye Meydanı’na haber yapmak için gitmek istediklerini ancak, askerlerin çekim için izin vermediğini sonrasında ise alana giremeden askerler tarafından gözaltına alındıklarını söyledi.
Sivil giyimli kişiler tarafından gözleri kapatıldıktan sonra bilmedikleri bir yere götürüldüklerini anlatan Er, yolda kendilerine çok soru sorulduğunu kaydetti. Kendilerine herhangi bir darp veya fiziki müdahalede bulunulmadığını da anlatan Er, "Bize gayet nazik davrandılar" şeklinde konuştu.
Kameraman Tufan Güzelgün ise gözaltına alındıkları yerin askeri bölge olmadığını, askerlerin kendilerini teslim ettikleri sivil giyimli kişilerin kim olduğunu ise bilmediklerini söyledi. Güzelgün "Tam çıkmaktan umudu kesmiştik ki gelip bizi saldılar. Serbest kalmamızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(İHA)