BIST 10.331
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.407,33
HABER /  GÜNCEL

Türk erkeği hediye almayı bilmiyor

Yapılan araştırma ile Türk erkeklerinin kadınların beklentilerini karşılayacak hediyeler bulmakta zorlandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Deloitte, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 ülkede, yılbaşı öncesinde tüketicinin alışveriş beklentileri ve tüketici profiliyle ilgili 10 binin üzerinde kişiyi kapsayan bir araştırma gerçekleştirdi.

Türk erkeği kadınlara bekledikleri hediyeyi almakta zorlanıyor. Kadınlar mücevher, giysi, parfüm gibi hediyelerin yanı sıra örneğin seyahat gibi, farklı hediyeler de bekliyorlar. Ancak erkeklerin aklına seyahat hediye etmek gelmiyor. Bazıları eşlerine giysi, mücevher ve parfümün yanı sıra cep telefonu hediye etmeyi tercih ediyor. Ancak erkeklerin birçoğu kadınlara, onların beklentilerini karşılamayan yanlış hediyeler alıyorlar.

Türkiye’de ise en fazla hediye arkadaşlara alınırken, bu kategoriyi hemen ardından çocuklar izliyor. Türkiye, çocuklara en fazla hediye alınan iki ülkeden biri konumunda bulunuyor.

Türkiye’de araştırmaya katılanların % 59’u özel giysi mağazalarını, % 43’ü ise pazar tezgahlarını tercih edeceğini belirtti. Katılımcıların % 42’si yılbaşına yönelik yiyecek ve içecek alışverişi için hiper marketleri, % 36’sı ise süper marketleri tercih edeceğini bildirdi. Alışveriş için TV alışverişi yapacaklarını kaydedenler ise % 1’de kaldı.