BIST 10.175
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı ikramiyesi bana çıksa

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu. Bayilerin önünden ilk günden kuyruklar oluştu.

Abone ol

Milli Piyangonun yılbaşı çekilişlerine halkın diğer özel çekilişlere kıyasla daha çok rağbet gösterdiğine işaret eden psikologlar, vatandaşları ''ya çıkarsa'' mantığı ile çok para harcamamaları konusunda uyarıyorlar.

Öte yandan Talih Kuşu'nun başına konmasını isteyenlerin, kimisi büyük ikramiyeyi kazandığı takdirde, dünya turuna çıkmak istiyor kimi ise hemen kendi işini kurmak... Bazılarının hayalini ise ev, spor araba, yazlık almak süslüyor. Kimisi ise ''haydan gelenin huya gideceğini'' inanıyor. Psikologlar ise şans oyunlarına ''körü körüne umut bağlamanın'' yanlış olduğunu vurguluyorlar..

BİLETLER PİYASADA
Tam biletin 20, yarım biletin 10, çeyrek biletin ise 5 YTL'den satışa sunulduğu özel çekilişte büyük ikramiye, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 20 milyon YTL olarak belirlendi. Özel çekilişte, ikinci büyük ikramiye olarak 5 milyon YTL, üçüncü büyük ikramiye olarak da 1 milyon YTL verilecek. Yılbaşı özel çekilişinde, milyonluk ikramiyelerin tam bilete çıkması halinde 3, ilk 2 büyük ikramiyenin çeyrek, 1 milyon YTL'lik ikramiyenin tam bilete çıkması halinde de 9 kişi milyoner olacak.