BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Emekli öğretmen kurşun yağdırdı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, tarihi eser silahıyla çevreye rastgele ateş açan emekli öğretmen, 3 kişiyi yaraladı.

Abone ol

 Yarım saat boyunca mahalle sakinleriyle polislere zor anlar yaşatan şahıs, mahalle sakinlerince linç edilmek istendi.

Olay, Kocatepe Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Camii önünde meydana geldi. Emekli öğretmen olduğu ve daha önce psikolojik tedavi gördüğü belirlenen İbrahim Cebeci (52), elinde "takarruf" olarak tabir edilen tabancasıyla rastgele sağa sola ateş açmaya başladı.

Cebeci'nin silahından çıkan kurşunlara hedef olan 2 kişi, vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılırken, polise teslim olmamakta direnen Cebeci, yarım saat boyunca mahalle sakinlerine ve polislere ecel terleri döktürdü. Kendisine yaklaşmak isteyen polislere de ateş eden Cebeci, cami önünde kimi zaman tekbir getirdi, kimi zaman nara atıp halay çekti. Bazı polis memurlarının, Kürtçe bildiğini tahmin ederek Cebeci'yle Kürtçe konuşmaları, ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu.

Polislerin "Mermin var mı, havaya ateş et de görelim" dediği Cebeci, silahını ateşlemek istediği sırada silah tutukluk yaptı. Silahın ateş almamasını merminin bitmesi olarak algılayan polisler, "Mermisi bitti, koşun" diyerek hep birlikte şahsın üzerine atladı.

Yaralanan 2 kişinin yakınlarıyla mahalle sakinleri de şahsı linç etmek istedi. Bu sırada yaşanan arbedede Cebeci'nin tarihi silahı, bir kez daha ateş aldı ve Yahya Altun (30) isimli şahıs başından yaralandı. Polis, linç girişiminde bulunan vatandaşları sakinleştirmekte güçlük çekti.