BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,22
HABER /  POLİTİKA

Afyonda kükre, Brükselde sus

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin Kıbrıs politikasında Başbakan Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Emekli Subaylar Derneği Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve dernek yöneticilerini parti genel merkezinde kabul etti. 

Baykal, şu görüşleri dile getirdi: ''Genelkurmay Başkanı'nın haberi yok. Başbakan Genelkurmay Başkanı ile istişare etme ihtiyacı hissetmiyor, ana muhalefet partisi ile istişare etme ihtiyacı hissetmiyor, Bush ile Karamanlis ile istişare ediyor. Bu normal mi, bu kabul edilebilir mi? Bu, hem Türkiye'nin dış politikasını çok ciddi bir sarsıntıya soktu, hem de Türkiye'nin iç devlet düzenini çok olumsuz bir çerçeve içinde dünyaya teşhir etti. Türkiye'nin bir dış politika krizini çözeceğiz derken aslında çok tehlikeli bir rejim sorunu ortaya çıkarılmıştır. Sayın Başbakan (biz iş yapıyoruz) diyor. Bunu bir çözüm diye kabul etmek hiçbir aklı başında insanın içine sindirebileceği bir tablo değildir.

Başbakan Afyon meydanından meydan okumasını biliyor da Brüksel'den gelen tehditler karşısında yelkenleri indiriveriyor. Düne kadar kabul edilemez dediği önerileri uygulamak için apar topar yola çıkmıştır. Yel yepelek yelken kürek Brüksel'in talimatını uygulamaya çalışıyor.''