BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  DÜNYA

Türk dostu başkanı boynundan bıçakladılar

Almanya'nın Köln kentinde mültecilere verdiği destekle tanınan belediye başkan adayı Henriette Reker'e saldırıya uğradı.

Abone ol

Almanya'nın Köln kentinde mültecilere verdiği destekle tanınan belediye başkan adayı Henriette Reker, yabancı düşmanı olduğundan şüphelenilen bir saldırgan tarafından bıçakla ağır yaralandı.

Sabah saatlerinde Braunsfeld semtinde seçim çalışması sırasında 44 yaşında bir erkek saldırgan tarafından bıçakla yaralanan Reker, Köln Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Olay yerinde Reker'in seçim ekibinden dört kişiyi daha bıçakla yaralayan saldırgan, bölgede bulunan bir polis memuru tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı.

Köln Polisi Asayiş Direktörü Norbert Wagner düzenlediği basın toplantısında, saldırganın ilk ifadesinde Reker'i bilinçli olarak hedef aldığını anlattığını, yabancı düşmanı bir saldırı ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

almanya

Alman basınında "akli dengesinin yerinde olmadığı" belirtilen saldırganın, gün içerisinde doktor kontorülenden geçirileceği bildirildi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının yabancı düşmanlığından kaynaklandığı bildirildi. 44 yaşındaki Frank S. tarafından bıçakla ağır yaralanan Reker için web sitesinden yapılan açıklamada, kendisinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, bu menfur saldırının yarın yapılacak olan seçimin sonucunu değiştirmemesinin ümit edildiği belirtildi. Eşi de yabancı kökenli olan Henriette Reker'in, Köln'ün Nippes semtinde işsizlik yardımıyla geçinen 44 yaşındaki Frank S. adlı saldırgan tarafından, 20 santimlik bıçakla boynundan yaralandığı, bıçağın Reker'in şah damarına gelmemesi nedeniyle ölümden döndüğü ifade edildi. Saldırıyı anlaşılmaz ve iğrenç olarak nitelendiren Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, "Bu saldırı tüm demokratlara yapılmıştır. Demokrasimizi hukuk devletinin tüm unsurları ile koruyacağız" dedi.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Köln kentinde, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) ve Yeşiller Partisi başta olmak üzere çok sayıda parti ve STK tarafından desteklenen ve seçilmesine kesin gözüyle bakılan bağımsız aday Reker, eyalette göçmenlerin entegrasyonuna yönelik projeleri ve mültecilere verdiği destekle tanınıyordu.