BIST 9.580
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.476,74
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türk doktorlarının burnu sürtünecek!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yabancı hekim önerisine eski Sağlık Bakanı MHP’li Osman Durmuş ağır sözlerle karşı çıktı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Türkiye’nin hekim ihtiyacını karşılamak için yabancı doktor formülünü gündeme getiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ilk ret MHP’den geldi. “Yabancı doktorun bu ülkede işi yok” diyen Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, “Bütün hastaneleri yabancılara satacak dolayısıyla yabancı hastane sahipleri yabancı doktor çalıştıracak, böylece Türk doktorlarının burnu sürtünecek” dedi.

YÖK’ün değişen yapısı nedeniyle getirilecek isimlere de güvenmeyen Durmuş konunun milliyetçilikle alakası olmadığını belirterek bir de rest çekti:

“Bana uluslararası alanda öne çıkmış hekimler varsa buyursun getirsin. İsviçre’de kalp damar cerrahi uzmanı var Rum asıllı alsın gelsin.”

Göreve geldiği günden bu yana hekim sıkıntısına dikkat çeken Sağlık Bakanı Akdağ yabancı hekim formülünü yeniden gündeme getirdi. Bütçe sonrası tek tek partilerin grup başkanvekillerini ziyaret etmeye hazırlanan Akdağ’a ilk ret MHP’den geldi.

Durmuş Bakan Akdağ’ın getirdiği önerinin hatırlatılması üzerine sert tepki göstererek, “Bütün hastaneleri yabancılara satacak dolayısıyla yabancı hastane sahipleri yabancı doktor çalıştıracak, böylece Türk doktorlarının burnu sürtünecek” yorumu yaptı.

ÜLKEYİ GECEKONDU KÜLTÜRÜ İLE YÖNETİYORLAR

Durmuş’a Bakan Akdağ’ın dile getirdiği Türkiye’deki hekim yetersizliğini hatırlattık. Türkiye’nin hekim yetersizliği sorunu olmadığını ileri süren Durmuş, “Bizim zamanımızda 76 hastanede saat 16.00’dan gece 24.00 e kadar sonra vardiyalı hizmet veriliyordu. İhtiyaç vardı da biz onları nereden bulduk” sorusuyla karşılık verdi.

Meslek örgütleri Türkiye’deki hekim yetersizliğiyle ilgili sorunun dağılımdan kaynaklandığını ileri sürüyor. Durmuş’a bu iddiayı da sorduk. Bu yorumu da kabul etmeyen Durmuş, “Hergün bir şey değiştiriyorlar ondan. 1200 tane poliklinik, 1500 tane tıp merkezi, özel hastaneler… Bunlar gecekondu kültürü ile Türkiye’yi yönetiyor. Mevcut kadroya göre yönetirseniz fırsatları ona göre verirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

RUM ASILLI UZMANI GETİRSİN

Çok net bir şekilde, “Yabancı doktorun bu ülkede işi yok” diyen Durmuş, Bakan Akdağ’ın bu soruna "milliyetçilik açısından bakmasınlar" yönündeki uyarısına da şöyle karşılık verdi:

“Milliyetçilikle alakası yok. Bana uluslararası alanda öne çıkmış hekimler varsa buyursun getirsin. İsviçre’de kalp damar cerrahisi uzmanı var. Üstelik Rum asıllı. Buyursun alsın gelsin.”

Sağlık Bakanı AKdağ gelecke yabancı hekimlerle ilgili garantinin YÖK'ün vereceği denklik olacağını söylüyor. Ancak bu denklik de Durmuş’a güven vermiyor. YÖK’ün eski YÖK değil “Yandaş YÖK” olduğunu savunan Durmuş, "hekimlikten uzak insanların getirilecek, meslek ayağa düşecek" eleştirisi getiriyor.

HASTANELERİ ARAP ŞEYHLERİNE SATTILAR!

Bakan Akdağ’ın yapacağı ziyarete MHP’den yeşil ışık yanmayacağını ortaya çıkaran Durmuş’un bu sözleri Atatürk’ün bir sözüyle bitti.

“Atatürk bile dememiş mi. Beni Türk hekimlerine emanet edin” diye. Sen hastaneyi sat Dubailiye, Arap şeyhlerine sonra doktorları da dışarıdan getir. Buradaki doktorlar neye yarayacak sonra…”